BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.441,69
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Öğrenciler Batum'u çileden çıkardı!

CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Süheyl Batum'un konuşmacı olduğu bir panele üniversite öğrencilerinin protestosu damga vurdu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde bir panele katılan CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum öğrencilerin protestosuyla karşılaştı. Batum, öğrencilere 'Bunu bana da yapsanız, Burhan Kuzu'ya yapsanız adı faşizmdir. Eğer burada Başbakan ya da Egemen Bağış olsaydı çoktan dayak yerdiniz" diye tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta sonu İstanbul'da rektörlerle toplantısını protesto eden öğrencilere yönelik uygulanan polis şiddetine tepkiler sürüyor. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri, CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Süheyl Batum'un konuşmacı olarak katıldığı Anayasa Paneli'ndeki sivil polisleri panel sırasında protesto etti.

Süheyl Batum'un İstanbul'daki öğrencilere yapılan polis şiddetini onaylamadıklarını söylemesinin ardından protestoların hedefi haline geldi.

CANLI YAYINDA PROTESTO

Salondaki öğrencilere "Sizin söylediklerinize tepkim yok" sözleriyle seslenen Batum'un tavrı öğrencilerin protestoyu devam ettirmeleri üzerine sertleşti. Protestocu öğrencilere "Sizler burada konuşmak isteyen ve paneli dinlemek isteyen herkesin hakkına engel oluyorsunuz" sözleriyle seslenen Batum'un konuşmaları sık sık öğrenciler tarafından kesildi.

Televizyon kanallarının protesto gösterisi canlı yayında yayımlaması ise olanları dakika dakika izlenmesine neden oldu.

"AKP'LİLER OLSAYDI ÇOKTAN DAYAK YEMİŞTİNİZ"

"Bana mutluluğun resmini çizebilirmisin? Çizemezsiniz. Ama faşizmin resmini çizersin. İşte buradaki 10 arkadaş azınlık faşizmi yapıyor" diyerek öğrencileri eleştiren Batum, şunları söyledi:

"Söyledikleriniz haklı. Öğrencilere yapılan muameleye karşıyız. Hayatımızda hiç bir öğrenciyi dövdürmedik. 30 yıllık geçmişimiz var. Amma velakin, bu olayı bana da yapsanız, Burhan Kuzu'ya da yapsanız. Bunun adı faşizmdir. Eğer burada Başbakan yada Egemen Bağış, konuşuyor olsaydı çoktan dayak yiyor olurdunuz. Medyanın yüzde 90'ı da bravo diyor olurdu. Bizler demokratız. Bahçeşehir'de, Boğaziçi'nde İTÜ'de öğrencilere konuşma hakkı vermeyenlerle bizi aynı kefeye koyamazsınız. İnsaf... "

TBMM'ye gelen mağdur öğrencilere CHP'nin hukuki yardım teklifinde bulunduğunu da anımsatan Batum'a öğrenciler "Yalan söylüyorsunuz" diye tepki gösterdi. Batum ise öğrencileri "Yalan mı? Nereden biliyorsunuz yalan olduğunu" sözleriyle yanıt verdi.