BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türk denizcileri panik odası kurtardı

Aden'de Somamili korsanların saldırısına uğrayan Türk gemisi, panik odası sayesinde tehlikeyi ucuz atlattı.

Abone ol

Aden'de Somamili korsanların saldırısına uğrayan Türk gemisi, panik odası sayesinde tehlikeyi ucuz atlattı. Nemtaş Nemrut Liman İşletmeleri, gemi personelinin saldırı anında kaptan tarafından bu tür saldırılar için hazırlanan panik odasına yönlendirildiğini açıkladı. Panik odasının güvenliğini aşamayan korsanlar ise kısa süre sonra gemiyi terketti!

Nemtaş Denizcilik A.Ş'den yapılan açıklamada, İş Lojistik Grubu şirketlerinden Nemtaş Nemrut Liman İşletmeleri A.Ş'ye ait ''MV 26 Ağustos'' gemisinden, 26 Kasım 2010 tarihinde Aden Körfezi'nde askeri gemi konvoyu ile geçişini tamamlamadıktan 15 saat sonra, dün sabah saat 10.20 civarında gemi kaptanının ''security alert'' (güvenlik alarmı) göndermesi üzerine deniz korsanlarının saldırısına uğradığı bilgisi alındığı belirtildi.

Gemi kaptanının, yaklaşık 10 kişi olduğu tahmin edilen deniz korsanlarının saldırısını, anında Nemtaş'ın İzmir'deki Genel Merkezinde görevli güvenlik yetkilisine bildirdiği dile getirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Saldırı başladığı andan itibaren Nemtaş'ın güvenlik prosedürleri uyarınca tüm gemi personeli gemi kaptanı tarafından acil olarak daha önceden bu tür olası saldırılar için hazırlanmış olan 'panik odası'na yönlendirilerek, tüm personelin güvenli bir biçimde saldırı atlatılana kadar orada kalması sağlanmıştır. Şirket merkezinde süratle kriz yönetimi oluşturularak, saldırı bilgisi, anında Ankara'daki Türk Deniz Kuvvetleri Harekat Merkezi'ne iletilmiş ve gemiye askeri yardım gönderilmesi konusunda gerekli girişimler derhal başlatılmıştır.

KORSANLAR GÜVENLİĞİ GEÇEMEDİ

Korsanlar panik odası güvenliğini aşamamışlar ve belli bir süre sonra ele geçiremeyeceklerini anlayınca da gemiyi terk etmişlerdir.

Gemi uluslararası güvenlik teşkilatınca bölgeye intikal ettirilen savaş gemisi tarafından eskorta alınmış ve 28 Kasım 2010 (bugün) sabah saatlerinde gemiye çıkılarak, tüm gemi personelinin ve geminin güvenlik içinde olduğu Şirketimize teyit edilmiştir.''

Açıklamada, geminin gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra, günün ikinci yarısında normal seyrine devam ettiği kaydedildi.