BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hürriyet'ten inanılmaz yanlış!

Röportaj yaptığı kişinin ismini gazeteye yanlış yazmak mümkün mü? Hele bu röportajın yazarı gazetenin okur temsilcisi ise hata kimin üzerine kalır?

Abone ol
GAZETECİLER.COM (ÖZEL) Hürriyet gazetesi'nin emektarlarından Faruk Bildirici bir süredir okur temsilciliğinin yanı sıra gazetenin pazar eklerinde yayınlanan "Puzzle Portreler" başlıklı köşeyi yazıyor. Yaygın medyada pek yer bulamayan ama aslında çok önemli olduğunu düşündüğü isimler ile sohbet ediyor. Onların hayat hikayelerini okurla buluşturuyor.

BİLDİRİCİ RÖPORTAJI KİMİNLE YAPTI?

Puzzle Portrelerin bugünkü konuğu "90 yıllık yaşamını bir ideolojiye adamış, 20'yi aşkın kitap yazmış, çeviriler yapmış" bir eski tüfekti: RASİH NURİ İLERİ.

Rasih Nuri'nin isimini özellikle büyük harflerle, kapital olarak yazdık çünkü,  babasının Mustafa Kemal'in özel temsilcisi olarak bulunduğu Cenevre'de 1920 yılında doğan, Atatürk ve Komünizm gibi çok bilinen bir kitabın yazarı olan İleri'nin ismi, gazetenin bugünkü pazar ekinde 12. sayfada yer alan yazıda yanlış yazıldı. Hem de iki kere...

İlginç olan yazının başlığına iki defa yanlışlıkla yazılan "Rasif" isminin doğrusunun yazının içinde de saklı olması. Bildirici'nin yazı içinde ismini hiç anmadığı ve kendisini kendi ağzından anlattığı portrenin bir yerinde Rasih Nuri İleri, kendi adının doğrusunu da söylüyor:

"Bir gün inşaat şirketinin asansörüne bindim. Sınıf arkadaşım İzzettin, mühendis olmuş. Senelerce görmemişiz birbirimizi, sarıldık sohbet ettik. Sonra gitmiş patronlara “Rasih komünisttir nasıl iş verirsiniz bu adama?” demiş. Beni öpen adam beni ihbar etmiş!"

TEKNİK BİR HATA MI? YOKSA...

30 yıllık gazeteci Faruk Bildirici'nin röportaj yaptığı Rasih Nuri'nin ismi yanlış bilmesi mümkün değil. Ancak teknik bir hatadan kaynaklandığını sandığımız bu inanılmaz yanlış bakalım Hürriyet'in okur temsilcisi yani haberine yanlış başlık atılan Faruk Bildirici tarafından nasıl karşılanacak.

İşte Rasih Nuri İleri'nin isminin yanlış yazıldığı bugünkü Hürriyet gazetesi...



Rasih Nuri İleri ile Faruk Bildirici'nin yaptığı sohbetin tamamını okuyabilrisiniz.