BIST 10.188
DOLAR 32,35
EURO 34,91
ALTIN 2.398,11
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekil öyle bir laf etti ki?

Terör örgütü PKK'nın 32. kuruluş yıldönümü kutlama etkinliklerinde olay sözler...

Abone ol

Dün Güneydoğu'da terör örgütü PKK'nın 32. kuruluş yıldönümü kutlandı. Diyarbakır Lice ve Van'daki kutlamalar gövde gösterisine dönüştü. BDP'li Selahattin Demirtaş, "Barışın mimarı Öcalan olacak" diye konuşurken sarsıcı iddia ise BDP'li Özdal Üçer'den geldi: "Vicdanı, ruhu olan her Kürt PKK sempatisi duyar"...

BDP lideri Demirtaş, terör örgütü PKK'nın kuruluşunun 32. yıldönümünde Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen festivalde halka hitap etti.

İmralı'yı adres gösteren Demirtaş, "Öcalan barışın mimarı olacaktır" dedi:

"Barışın ve özgürlüğün bir tek teminatı vardır. Sizsiniz, bu halktır. Bütün dünyanın bunun anlaması lazım artık. Bugün bir kez daha şunu görmesi lazım ki, bu halkın barış için irade olarak gösterdiği sayın Abdullah Öcalan bu barışın mimarıdır, mimarı olacaktır."

BDP lideri Demirtaş, diyalog vurgusunu yineledi; Başbakan'a seslendi:

"Eğer bize bir zamanlar söylediğiniz gibi artık analar ağlamasın diyorsanız, tam da barış kararı almanın günüdür. Parlamentoda bir barış kararı almak için zemin hazırlayın. AKP buna hazır mı değil mi bilmek istiyoruz."

Van'dan da mesaj var

Van'da da BDP teşkilatı, PKK'nın 32. yılını düzenlenen konser ile kutladı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı etkinlikte konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer söz aldı; "Vicdanı, ruhu olan her Kürt PKK sempatisi duyar" dedi:

"Kürtler barış için, özgürlük için savaşmaya hazırdırlar. Yıllarca Türkiye'de sürdürülen politikalar ne yazık ki, Kürtlere dağ yolunu göstermiştir. Ve siyaset yapanlar da biz milletvekililerine 'gidin dağda siyaset yapın' dediler. Biz zaten dağda siyaset yapanlar için burdayız. Biz onlara her zaman seslendik. Zaten dağlar bizimdir. Bunu bilsinler ki vicdanı olan, ruhu olan her Kürt, PKK sempatisi duyar. Kürdistan'da Kandil'de yanan özgürlük ateşi, tüm Kürtlerin yüreğini ısıtacaktır. Özgürlük olana kadar mücadelemize devam edeceğiz."