BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.463,75
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kubilay filmine sessiz sedasız gala

Kültür Bakanlığı Menemen olaylarının anlatıldığı filme set çekti, 450 Bin TL’yi ödemedi.

Abone ol

Menemen olaylarının anlatıldığı “Kubilay” filmi AK Parti’nin frenine takıldı. Kültür Bakanlığı filme teşvik için vaat ettiği 450 bin TL’yi ödemedi. Filmin galası ise sessiz sedasız Fethiye’de yapıldı.

Danışmanlığını Turgut Özakman ve Alev Çukurkavaklı’nın yaptığı filmin senarist ve yönetmeni Faik Ahmet Akıncı. Yapımcılığını ise Zeki Akıncı üstlendi.

Murat Sökdü'nün haberine göre  devrim şehidi “Kubilay”ın hayatının anlatıldığı filmde, Menemen olayının ötesinde 1920 ile 1930 yılları arasındaki devrim süreci de anlatılıyor. Filmde Atatürk rolünü Yalçın Mıhçı oynuyor, Kubilay'ı Arda Kural canlandırıyor.

“Baskılara boyun eğmedik”

Filmin yapımcısı Zeki Akıncı, devrim şehidi Kubilay’ın hayatının anlatıldığı filmi büyük zorluklar içinde çektiklerini belirterek, “bizler Atatürkçü Cumhuriyetçi insanlarız. Filmi büyük zorluklar içinde çektik. Sponsor bulmakta zorlandık. Kültür Bakanlığı film için vaat ettiği 450 Bin TL’yi de ödemedi. İktidarın cemaat ve tarikat korkusu önümüzü kestirdi.
Film 29 Ekim’de vizyona girmesi gerekiyordu. Ancak ekonomik anlamda baskılara maruz kaldık. Fethullah Gülen’in ön plana çıkarıldığı “Newyork’da Beş Minare” filmine her türlü desteği veren bakanlık, Kubilay için hiçbir yaptırımda bulunmadı.Fakat Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı insanların desteğiyle filmi tamamladık.”
dedi. Fethiye Hayal sinemasında kokteyli tanıtım yapılan filmin galasına filmin oyuncuları da katıldılar.

Beşkazalı Fethiye’de çekilecek

Kubilay filminin yapımcısı Zeki Akıncı çekimlerine Aralık ayında başlanacak olan “Beşkazalı” adlı tv dizisinin tamamen Fethiye’de çekileceğini ve ünlü oyuncuların rol alacağını belirtti. Dizinin dört büyük kanalın birinde gösterileceğini söyleyen Akıncı, amacının aşığı olduğu Fethiye ve cennet doğasını tanıtmak olduğunu ifade etti. Fethiye’nin magazinsel anlamda eksiği bulunduğuna dikkat çeken Zeki Akıncı, “20 yılı aşkın Fethiye’de yaşıyorum. Aynı zamanda turizmciyim. Artık Fethiye’yi ön plana çıkarmalıyız.” şeklinde konuştu.