BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  EKONOMİ

Türk çiçekçiler Hollanda yolcusu

Türk çiçekçiler, dünyanın en büyük çiçek fuarlarından Hortifair'de yeni pazar arayacaklar. 15 çiçek üreticisi fuara katılacak.

Abone ol

Antalya Kesme Çiçek İhracatçı Birliği ve Antalya İhracatçı Birlikleri Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, 13-16 Ekim tarihleri arasında Hollanda'nın Amsterdam kentinde dünyanın en büyük çiçek fuarı Hortifair'in düzenleneceğini bildirdi. 100'den fazla ülkenin katılacağı fuara, Türkiye'den de 15 çiçek üreticisi ve ihracatçısının katılacağını kaydeden Bağdatlıoğlu, şunları söyledi:

''Dünyanın en büyük çiçek fuarında, Türk çiçeği görücüye çıkacak ve ihracatçılar yeni pazar arayacaklar. Süs bitkileri ve kesme çiçek sektöründe Avrupa'da söz sahibi olmaya başlayan Türk çiçeği ile 2016 yılında Antalya'da yapılacak EXPO Fuarı, bu fuarda uluslararası alanda tanıtılacak. 16 milyar Avroluk ticaret hacmine sahip olan çiçek fuarında, önemli pazarlarda daha etkin olmak için mücadele edeceğiz.''

Bağdatlıoğlu, bu yılın dokuz aylık döneminde kesme çiçek ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 oranında arttığını da vurgulayarak, Türkiye'nin iç ve dış pazar olmak üzere toplam 200 milyon Euro'luk ticaret hacmi bulunduğuna işaret etti. Osman Bağdatlıoğlu, bu pazarı daha da artırmak için Türk ihracatçılarının yoğun çaba harcadığını sözlerine ekledi.