BIST 9.710
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.426,61
HABER /  GÜNCEL

Türk bisikletçi Balkan şampiyonu oldu

Belgrad şehrinde yapılan Balkan Yol Şampiyonası'nda Cebrail Şeker birincilik elde etti!

Abone ol

Sırbistan'ın Belgrad şehrinde yapılan Balkan Yol Şampiyonası'nda Türkiye Bisiklet Milli Takımı'nda yer alan Cebrail Şeker, iki kategoride birincilik elde etti.

Belgrad'daki Balkan Yol Şampiyonası'nda yıldızlar kategorisinde pedal çeviren Türk bisikletçi Cebrail Şeker, 9 ülkeden 40 sporcunun katıldığı 11 kilometrelik ''Zamana Karşı'' yarış ile 65 kilometre yol yarışında birinci oldu. Yol yarışında mücadele eden diğer Türk sporcu Enes Talha Ay ise beşincilik elde etti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu yaptığı açıklamada, Şeker'in Balkan Şampiyonu olmasından gurur duyduklarını söyledi.

Türk bisikletinde genç sporcuların son yıllarda başarı elde etmeye başlamasının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Müftüoğlu, ''Cebrail Şeker Trabzon'da yapılan 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda başarılı bir yarış çıkarmasına rağmen, son anda birinciliği kaçırmıştı. Sporcumuz, bugünkü yarışta Trabzon'da birinci gelen Sloven sporcuyu geride bırakarak Balkan Şampiyonu oldu. Bu da sevincimizi daha da artırdı'' dedi.