BIST 9.965
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.427,43
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Türk bilima adamlarından devrimsel buluş

Dünya üzerindeki bilimsel çalışmaları artık gıptayla izlemekten öte üretiyor ve devrimsel buluşlar gerçekleştiriyoruz...

Abone ol

Ülkemizden çıkan ve dünyada oldukça ses getiren o buluş Çukurova Üniversitesinden çıktı.

Çukurova Üniversitesi bünyesinde çalışan bilim insanları uzun süredir titizlikle çalıştıkları araştırmalarında bir sonuca vardı ve kemik ameliyatlarını oldukça kolaylaştıracak sentetik kemik tozunu üretmeyi başardı.

Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim üyesi olan Doç. Dr.  Mehmet Kürkçü’nün özellikle çene cerrahisinde oldukça ihtiyaç duyulan bu malzemeyi uzun süre inceleme ve deneme sonrası bulduğu belirtilirken, Doç. Dr. Mehmet Kürkçü dünyada ses getiren buluş için ”Üretilen sentetik kemik tozu sayesinde kemik ameliyatları daha kolay geçecek.

KEMİK TOZU TEDAVİ SÜRECİNİ HIZLANDIRIYOR

Üre ürün ortopedi, beyin cerrahisi, diş hekimliği ve çene cerrahisinde kemik boşluklarını doldurmak amacıyla kullanılacak. Yapay kemik, bir takım işlemlerden geçirildikten sonra özellikle ortopedi ve çene cerrahisi ameliyatlarında kullanılıyor. Kırıklarda, ameliyatlarda ve çene cerrahisinde ihtiyaç duyulan kemiğin üzeri yapay kemik tozuyla kaplanıyor. Bir süre sonra bu ürün kimyasal ürün olmadığı için, insandaki kemikle uyum sağlıyor.

Dolgu malzemesi olarak kullanılan kemik tozu tedavi sürecini hızlandırıyor. Yakın gelecekte araştırma çalışmalarını tamamladığımız ve belgelendirdiğimiz yapay kemik malzemelerini üretmeye başlayacağız.” şeklinde açıklama yaptı.