BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türk askerlerinin cenazeleri Türkiye'ye gönderildi

Afganistan'da dün meydana gelen helikopter kazasında ölen 12 Türk askerinin cenazeleri bugün Bagram Hava Üssü'nde yapılan törenin ardından Türkiye'ye gönderildi.

Abone ol

Afganistan'da dün meydana gelen helikopter kazasında ölen 12 Türk askerinin cenazeleri, bugün Bagram Hava Üssü'nde yapılan törenin ardından Türkiye'ye gönderildi.

Afganistan'da Türkiye'nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı'ndan kalkışından kısa bir süre sonra düşen Sikorsy UH-60 tipi helikopterde 4 binbaşı, 2 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 2 astsubay ve 1 uzman çavuş hayatını kaybetmişti.

Tören için NATO birlikleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Yerel ve uluslararası birçok medya kuruluşunun temsilcileri ve muhabirlerinin güvenlik önlemleri nedeniyle törene zorlukla yetişebildiği belirtildi.

Bagram Hava Üssü'nde düzenlenen ve Afganistan'da görev yapan tüm ülkelerin askerlerinin temsil edildiği törenin ardından cenazeler Türkiye'ye doğru yola çıktı.

Cenazeleri taşıyan uçağın bugün akşam saatlerinde Ankara'ya ulaşması bekleniyor. Cenazeler, otopsi işlemleri ardından Ankara Garnizon Komutanlığı'nda yapılacak törenle son yolculuklarına uğurlanacak.

Afganistan'da konuşlandırılan ISAF güçlerinde 1800'e yakın Türk askeri görev yapıyor.