BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan muhalefete Afganistan cevabı

12 askerin şehit olması sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afganistan eleştirisine Bülent Arınç cevap verdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili eleştirisine "Muhalefet partilerinin 'Türk askerinin Afganistan'da ne işi var' demesi bu olaydan rant elde etmeye çalışmaktır" diye cevap verdi.

"ROBİNSON GİBİ TEK BAŞIMIZA YAŞAYAN DEVLET DEĞİLİZ"

Arınç, Ankara'da bir mağazanın açılışına katıldı. Muhalefetin eleştirilerine yanıt veren Arınç, Afganların Türk askerini çok sevdiklerini, Türk askerlerine çok itibar ettiklerini dile getirdi. Bülent Arınç, Türk askerinin bulunduğu her yerde huzur ve sükun bulunduğunu, askerlerin halkla kaynaştıklarını ifade etti.

Resmi tören tarihi belli oldu
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Afganistan'da şehit olan askerlerden Personel Binbaşı Serkan Doğan'ın, Çankaya Namık Kemal Mahallesi'ndeki evine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin sonunda AA muhabirine açıklama yapan Yılmaz, ''Resmi tören Pazartesi ikindi vakti olmazsa Salı günü olacak. Tekrar Milletimizin başı sağ olsun'' ifadelerini kullandı.

Bir muharip sınıf olarak değil, orada devreye görevi yapan ve sosyal ilişkiler bakımından da Afgan halkı ile çok yakın ilişkiler kuran Türk askerlerinin mevcudiyetinin bugün değil bir kaç yıldan beri devam ettiğine dikkati çeken Arınç, şöyle devam etti:

''Biz bildiğiniz gibi bir devletiz. Bu devlet bazen NATO kapsamında bazen de diğer ikili ilişkiler bağlamında başka ülkelerde asker bulundurabiliyor. Nasıl Bosna-Hersek de askerimiz varsa nasıl Lübnan'da askerimiz varsa, nasıl Afrika'nın bazı ülkelerinde askerimiz varsa... Biz tek başımıza Robinson gibi adada yalnız yaşayan bir devlet değiliz. Yükümlülüklerimiz var, sözleşmelerimiz var, üzerimize düşen görevler var ve bu görevleri askerlerimiz bazen de polislerimiz yerine getirebiliyor.

Dolayısıyla muhalefet partilerinin (Türk askerlerinin Afganistan'da ne işi var) demesi, sadece bu olaydan belki de bir rant elde etmeye çalışma gayretidir. Onlar da biliyorlar ki Türk askerinin Somali'den tutun dünyanın her yerindeki barışı koruma veya barışı sağlama görevleri bulunmaktadır bundan sonra da bulunmaya devam edecektir.''

Bu olayın, şu ana kadar gelen bilgiler doğrultusunda tamamen teknik bir arıza sebebiyle cereyan ettiğini, olayın bir başka müdahale ile cereyan etmiş olduğuna dair hiçbir bilginin bulunmadığını belirten Arınç, ''Elbette askerlerimiz yurda getirilecek, kendilerine defin merasimleri yapılacak ve hepimiz bu defin törenlerine katılma fırsatı bulacağız'' diye konuştu.