BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Cep telefonları baş ağrısı yapar mı?

Bu sorunun cevabını merak ediyor musunuz? Ayrıntıları okuyun...

Abone ol

Günümüz teknolojisinin geldiği noktayı düşünecek olursak, en büyük nimetlerden olarak sıfatlandırdığımız cep telefonları insanlara zarar veriyor mu? Hayatımızın hemen hemen her yerinde kullandığımız cep telefonları bizle beraber nereye gidersek gidelim hep yanımızda. Bunun insan sağlığı için bir tehlikesi var mıdır?

1331988327_cep-telefonu-radyasyonundan-korunma.jpgGünümüz dünyasında cep telefonlarında kullanılan teknolojiye şöle bir genel olarak baktığımızda çağ atladık diyebiliriz. Peki bu  kadar teknoloji insan sağlığını nasıl etkileyeceK, buna çözüm yok mu?

Uzmanlar, cep telefonlarından yayılan elektromanyetik dalgaların, DNA’yı etkileyerek tümöre yatkınlık oluşturduğunu belirtiyor. Evet duyar gibi olduk,  cep telefonu baş ağrısının da nedenleri arasında.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslan Tekataş cep telefonlarının insan sağlığına pek çok zararı olduğunu söyledi. Telefonların mümkün olduğunca vücuttan uzak tutulması gerektiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr Tekataş, şunları söyledi: 

Doktorumuzun bulunduğu uyarıları ve sunduğu çözüm yöntemlerini görmek için tıklayın!