BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Turistler koyda çöp topladı

Ortaca ilçesi Sarıgerme Tatil Köyü'nde tatillerini geçiren turistler, Magic Life Oteli öncülüğünde denizde ve koyda çevre temizliği yaptı.

Abone ol

Magic Life Oteli Kataraman Hocası Deniz Yançelikateş ve su sorumlusu Hüseyin Şahin tarafından verilen bilgiden sonra 33 Alman ve Avusturyalı turist, denizde ve koyda çuvallar dolusu atık topladı.

Magic Life Otel Genel Sekreteri Arzu Baran, "Magic Life çevre üzerinde çalışan bir şirket olarak, çevre dostu olarak çalışmak zorunluluğumuz var. İSO 14 1001 belgesi bunlardan bir tanesidir bu belge çevre standardıdır. Personele verdiğiniz eğitimlerin yanı sıra otele gelen misafirlerle ve müşterilerle farklı çevre aktiviteleri de yapıyoruz. Onlardan bir tanesi bu gün katamaranlarla yapmış olduğumuz deniz ve koyda çevre temizliğidir.

Denizde ve koyda yapmış olduğumuz deniz ve çevre temizliğine katılan yaklaşık Alman ve Avusturyalı olarak 30 otel müşterimiz var. Otelimiz İSO 22000 sertifikası var; buda gıda güvenliği içindir. Birde üçüncüsü İSO9001 kalite yönetimi sistemi standardıdır. Standartlar çevresinde hiçbir işe şansa bırakmadan işleyişinin yolunda gittiğinden emin olabiliyorsunuz. Bu sertifikaları almak ve bu standartları oturtmak zor bir süreçtir. Yoluna girdikten sonra hiçbir şeyi şansa bırakmıyorsunuz. Gerek çevre temizliği olsun gerek gıda güvenliği olsun, kayıtların tutulmasında olsun, otel olarak yaptığımız aktivelerin içinde birçok çevre ile ilgili çalışmalarımız bulunmaktadır" dedi.

Alman turist Stehan Kostial ise, "Türkiye'ye ve Sarıgerme Magic Life'ye ilk defa geldim. Almanya'da birçok çevre temizliğine katıldım. Burada da deniz ve çevre temizliğine katıldığım için çok memnunum. Türkiye'nin çevre temizliğine çok duyarlı olması ülkenize gelmemizde büyük bir etken. Bunu memnunlukla karşılıyorum" diye konuştu.

Alman İngrid Johann Wallisch çifti de, "1991 yılından beri Türkiye'ye geliyoruz. Bu güne kadar herhangi bir çevre etkinliklerini katılmamıştık. Magic Life Oteli'nde yapılan işlemleri görüyorduk ama bu etkinliğe ilk defa böyle bir çevre temizliğine katılıyoruz. Bundan da çok memnunuz ve destekliyoruz" dedi.

Alman Josef Dewes ve oğlu Kim ise, "Türkiye'de ve Sarıgerme'de çevre temizliğinin her sene daha iyiye gittiğiniz gözlemliyoruz. Eskisi kadar kontrolsüz bir atık söz konusu değil, atıklar daha fazla kontrol ediliyor ve çok güzel bir çalışma. Orta Avrupalı olarak çevre temizliğinin Magic Life Oteli'nde yapılabileceğini hiç düşünmemiştim. Bu beni çok etkiledi. Bu kadar ilerlemiş olabileceğini hiç düşünmüyordum çok güzel" diye konuştu.