BIST 10.301
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.457,57
HABER /  DÜNYA

Turistin beyin ölümü gerçekleşti

Antalya’nın Alanya ilçesinde lodoslu havada denize girdikten sonra dev dalgalara kapılan iki turistten birinin beyin ölümü gerçekleşti.<br/>...

Abone ol

Antalya’nın Alanya ilçesinde lodoslu havada denize girdikten sonra dev dalgalara kapılan iki turistten birinin beyin ölümü gerçekleşti.
Alanya’nın İncekum beldesinde bulunan bir otelin plajında Ukrayna’dan bir arkadaşıyla sabah saatlerinde otele giriş yapan 34 yaşındaki Yuriz Matiyash, bir süre sonra otelin plajına indi. Burada denize giren Matiyash ile ismi belirlenemeyen bir turistin boğulmak üzere olduğu fark edildi. Turistlerin denizdeki dev dalgaların arasında batıp çıktığını gören otel çalışanları ve vatandaşlar turistleri kıyıya çıkarttı. Turistlerden durumu ağır olan Yuriz Matiyash’a sağlık ekipleri tarafından uzun süre kalp masajı yapıldı. İlk müdahale olay yerinde yapılan Matiyash, ambulansla Alanya Anadolu Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Yuriz Matiyash’ın beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi. Denizden çıkarılan diğer turist ise durumunun iyi olması nedeniyle konakladığı otele gitti. Bu arada jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)