BIST 10.170
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.398,00
HABER /  GÜNCEL

Turgut'tan Tulgar'a tatlı-sert uyarı

Leyla Zana ve arkadaşlarının yabancı gazetelere verdiği ilana imza atan Ahmet Tulgar'ı tatlı-sert eleştiren Serdar Turgut'tan 'genç gazeteci' arkadaşına sitem var...

Abone ol

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut, yönetime gelir gelmez Milliyet'ten transfer ettiği Ahmet Tulgar'a mektup yazdı. Ahmet Tulgar'ın Leyla Zana ve arkadaşlarının yabancı gazetelere verdiği ilana imza atmasını bir türlü içine sindiremeyen Turgut, "Ben Ahmet'in yerinde olsaydım o imzayı kat'iyyen atmazdım" dediği yazısında, 'Önce Vatan' diyerek, Akşam Gazetesi'nde yapacağı değişikliklerin de sinyalini verdi:

- Çok sevdiğim Ahmet Tulgar bana Leyla Zana ve arkadaşlarının yabancı gazetelere verdiği ilana imza atacağını söyleyip sonra da bu konudaki fikrimi sorsaydı ona 'sakın ha yapma bunu' derdim.

Asla yanlış anlamayın, kimsenin siyasi tavrına ve aktivitelerine karışmak gibi bir niyetim yok. Ancak Ahmet Tulgar bu olayı benimle bir arkadaş olarak tartışmak isteseydi, açıkça söyleyeyim, onu engellemeye çalışırdım. Çünkü, benim, bu gazetenin Genel Yayın Yönetmeni olarak değiştirmeyeceğim tek ilkem, Türkiye ile ilgili her meseleye 'ÖNCE VATAN' diyerek bakmaktır.

Ülkemiz üzerinde şu günlerde bayağı büyük oyunlar oynanıyor. 'Önce Vatan' demenin önemine yürekten inanan bir insan olarak Ahmet Tulgar gibi, ülkesini ve insanlarını derinden seven bir gazetecinin, o imza verdiği ilanın da oynanmak istenen Türkiye karşıtı oyunun bir parçası olduğunu göremeden davranması beni hem üzdü, hem de şaşırttı.

Ahmet'i yakından tanıdığım için, imzasını verirken olayın farklı boyutlarını aklına bile getirmediğine inanıyorum. Onun yazılarını okuyorsanız, her yazısını, konu ne olursa olsun, tamamen yüreğini açarak ve adeta kanıyla yazdığını hissetmişsinizdir. Ben eminim ki o, soğuk bir gecede fakir bir Kürt çocuğunu sokakta gördüğü anda o imzayı da gidip atan bir yazar...

Onun bu duyarlılığını ben çok seviyorum ve aslında, yazılarında ruhunu bize bütün samimiyetiyle açması da müthiş birşey. Fakat yine de, bizler, vatanımız üzerinde oynanan oyunların ortaya çıktığı, kartların tek tek açılmaya başladığı bu günlerde, duygularımızın manipüle edilmesi konusunda çok dikkatli olmalıyız.

'Önce Vatan' diyenler, bu oyunları oynamaya çalışanlara 'yok öyle' derler ve oyunun' hesabını da sorarlar. 'Önce Vatan' diyenler arasında her görüşten insan vardır. Sosyalisti de vardır, liberali, milliyetçisi de... Çünkü vatana sahip çıkmak kimsenin tekelinde değildir. Biz, ülkemizle oynamaya çalışanlara tavrımızı koyarız, sonra da her konuyu kendi aramızda tartışırız.

Ahmet Tulgar, zaten Türkiye'nin düzeni hakkında bütün eleştirilerini istediği netlikte ve hiçbir engelle karşılaşmaksızın hergün yazıyor. Ama bu arada Türkiye hakkında oyun oynamak isteyenlerin ilanlarına imza koymak gereksiz ve yanlıştır.

Öyle görülüyor ki, AKŞAM'ın yeni yönetimi ve yazarları alehinde daha çok konuşulacak, çok laf edilecek bundan böyle. Varsın olsun... Ben kendi adıma konuşayım: Bu süreçteki dalgalanmalardan hiç etkilenmem ve sallantıya da kapılmam. Çünkü, üzerinde 'Önce Vatan' yazılı bir kayaya bağlamışım kendimi, yerimden bile oynamam. Tüm arkadaşlarıma da bunu yapmalarını tavsiye ediyorum.

Biz bu gazetenin logosunda da değişiklikler yapacağız; orada ne yazacağını da göreceksiniz. Belki bu değişikliklerden sonra, her fırsatta bize bulaşmaya çalışanlar da susarlar.

Yazı: Serdar Turgut
Kaynak: www.aksam.com.tr