BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.475,78
HABER /  GÜNCEL

Altaylı 'okumaz-yazarlar'ı anlattı

Avrupa Birliği ile ilgili 'bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan' kalemlere çatan Fatih Altaylı, isim vermeden sözkonusu ettiği kişilerin 'cahilliği'ni yüzlerine vurdu.

Abone ol

Fatih Altaylı, Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinde olur olmaz yere kalem oynatanların cahilliklerini yazdı. "AB’yi bilmezler, AB yazarlar" başlıklı yazısında Altaylı, bu yazarların 'saçmaladığı'nı öne sürdü:

- AB ile ilgili hiçbir fikri olmayanlar, hayatında AB ile ilgili tek bir belge okumamış olanlar, AB ile gelinen noktayı eleştiriyorlar.

Türkiye’nin AB’ye üye olmak uğruna çok tavizler verdiğini, müzakere sürecinde daha da çok taviz verileceğini iddia ediyorlar.

Her şeyden önce Türkiye’nin Kopenhag Kriterleri’ni yerine getirmesine taviz gözüyle bakmak, en basit ifadesiyle çağdışılık, cehalet. Kopenhag Kriterleri, Atatürk’ün hedefi olan çağdaş medeniyetin gereklilikleri. Burada taviz verildiyse Türk halkına verildi, başkasına değil.

Müzakere sürecinde çeşitli tavizler istenecek diyorlar. Doğru istenecek. Ama istenmesi verilmesi anlamına gelmez. AB ülkeleri şu an bile birbirlerinden bir şeyler koparmaya çalışıyorlar. Birliğin 25 üyesi de kendi lehine olacak düzenlemeler yapmak ve diğerinden daha fazla pay almak istiyor.

Bu sadece müzakere sürecinde değil, üyelik esnasında da süregiden bir durum.

Bizden de müzakere sürecinde her şey istenebilir. Ama vermek zorunda değiliz. Ya ikna ederiz, ya ikna oluruz ya da canımız çektiği anda masadan kalkarız.

Müzakerelere başlamak, masada istenilen her şeyi kayıtsız şartsız vermek anlamına gelmiyor. Ama bir yanda AB’nin ne ifade ettiğini bilmeyenler, diğer yanda ise AB’yi hálá bir kömür çelik birliği zannedenler.

Her nedense ‘önemsenen’ isimlerinin ardına sığınıp lehte veya aleyhte saçmalayıp duruyorlar.

Yazı: Fatih Altaylı
Kaynak: www.hurriyetim.com.tr