BIST 10.539
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.418,44
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Turgutlu'da Romanlar'a konut atağı

Turgutlu Belediye Başkanı M. Serhat Orhan, ''İlçemizde yaşayan, burada ekmek parası kazanan herkes bizim insanımızdır'' dedi.

Abone ol

Orhan, Turgutlu Romanlar Derneği Başkanı Saffet Günduru ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde yaptığı konuşmada, hükümetin başlattığı ''Roman Açılımı''nı desteklediğini bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Nüfus cüzdanına sahip olan herkesin bu ülkenin birinci sınıf yurttaşı olduğunu, kendisinin Turgutlu'da yaşayan her kesimi kucakladığını, din, dil, renk ayrımı gözetmediğini ifade eden Orhan, şunları kaydetti:

''Hükümetimiz bir açılıma girdi ve takdirle karşılıyoruz. Geçtiğimiz ay içerisinde İstanbul'da bir toplantı yapıldı, bizde televizyondan seyrettik. Bu toplantıya Turgutlu'dan yüz roman vatandaşımız katıldı. Bu katılım Turgutlu'nun bu konudaki hassasiyetlerini gösteriyor. Biz Turgutlulular, Türkiye'nin her yerinden gelen, ilçemizde yaşayan, burada ekmek parası kazanan herkesi bizim insanımız olarak görürüz. Mayıs ayından başlamak üzere 6- 7 aylığına Irlamaz Çayı Tesisleri'nde sulamada ve Orta Park'ta garson olarak çalışacak kişiye ihtiyacımız var. Bunlardan 3 yada 4'ü Roman vatandaşı olacak. Bunun için sizden 15- 20 isim istiyorum. Bunların arasından yapılacak olan seçimde, uygun görülenleri burada işe alacağız.''

Turgutlu Romanlar Derneği Başkanı Saffet Günduru de ilçede yaklaşık bin 500 ''roman vatandaşı'' yaşadığını ifade ederek, ''onların sesi, kulağı, güvencesi olmak, sorunları, isteklerini üst kuruluşlara iletmek ve çözüme kavuşturulması için çalışma yaptıklarını'' anlattı.

Turgutlu Romanlar Derneği Saymanı Bülent Cambaz, hükümet ve yerel yönetimlerden konut sorunlarının çözümü için Subaşı Mahallesi dışında, Turgutlu Eski Mezbahası bölgesinde evler yapılmasını beklediklerini dile getirdi.