BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Bir futbolcuya daha şike tutuklaması

Şike soruşturması kapsamında adliyeye sevkedilen futbolcu Özgür Yıldırım tutuklandı, 8 kişinin sorgusu ise sürüyor.

Abone ol

Futbolda şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 5 ilde 9 kişi gözaltına alındı. Sorgusu tamamlanan futbolcu Özgür Yıldırım ise emniyetteki işlemlerinin ardından Sarıyer Adliyesi'ne sevk edildi.

5 ilde düzenlenen operasyonlarda, aralarında eski hakem Uğur Demirhan, Hatayspor'un eski Başkanı Mehmet Şaşmaz ve futbolcu Celil Sağır'ın da bulunduğu 9 kişi hakkında gözaltı işlemi yapılırken, sorgusu tamamlanan futbolcu Özgür Yıldırım ise adliyeye sevk edildi.

Bu kişilerden 4'ünün, gözaltına alındığı şehirden İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildiği, diğer 5'inin de getirileceği öğrenildi.

RİZESPOR'DAN AÇIKLAMA

Çaykur Rizespor Sportif Direktörü Oğuz Aydın, futbolda şike iddiaları soruşturması kapsamında Samsun'da gözaltına alınan Celil Sağır'ın, kişisel sorunları ve idmanlara katılmaması nedeniyle Mart ayından itibaren kadro dışı bırakıldığını söyledi.

Aydın, Celil'in devre arasında transfer edildiğini ifade ederek, şu bilgileri verdi:

''Kendisi ligin ikinci yarısında iki karşılaşmada sonradan oyuna girmiş, 52 dakika görev yapmıştır. Ardından izinsiz olarak antrenmanlara katılmamıştır. Noter aracılığı ile antrenmanlara katılmadığı kayıt altına alınmıştır. Şike iddiaları kapsamında Samsun'da gözaltına alınan Celil S, kişisel sorunları ve idmanlara katılmaması nedeniyle kulübümüz tarafından Mart ayından itibaren kadro dışı bırakılmıştır.''

Bazı haberlerde, gözaltına alınan Uğur D. adlı kişinin Çaykur Rizespor'un futbolcusu gibi gösterildiğini kaydeden Aydın, Uğur D. ile Çaykur Rizespor kulübünün hiçbir bağlantısı olmadığı gibi kendisini tanımadıklarını bildirdi.

"GÖZALTILAR ARTABİLİR"
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, futbolda şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dokuz kişinin gözaltına alındığını, soruşturmanın seyrine göre gözaltı sayısının artabileceğini bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çapkın, ''Şike soruşturmasının ikinci ayağını oluşturan bu operasyonda dokuz kişi gözaltına alındı. Soruşturmanın seyrine göre gözaltılar artabilir'' dedi.

Çapkın, ''Tele Kulak ve Balyoz operasyonlarına yönelik yeni gözaltılar olacak mı?'' şeklindeki soruya ise ''Adli konularla ilgili fikir yürütmemiz doğru değil ancak ifadeler doğrultusunda gözaltılar yapılabilir'' karşılığını verdi.