BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Turgutluda domuz gribi vakası

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 2 kişide domuz gribi virüsü tespit edildi. İki kişiden biri öğrenci diğeri ise 20 yaşlarında!

Abone ol

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 2 kişide domuz gribi virüsü tespit edildi. Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, A/H1N1 virüsü tespit edilen 2 kişiden birinin öğrenci, diğerinin ise 20 yaşlarında bir bayan olduğunu söyledi.

Nazmi Günlü, "Bugün 28 bin 259 toplam öğrenciden 2 bin 380 öğrencinin okula gelmediği tespit edildi. 2 bin 380 öğrencinin tamamının rahatsızlıktan dolayı okula gelmediğini söylememiz mümkün değil." dedi.

Sağlık Bakanlığı'ndan gelen direktifler doğrultusunda Turgutlu'da gerekli tedbirleri almaya çalıştıklarını ifade eden Günlü, son günlerde hastaneye ve sağlık hekimliklerine grip ve benzeri şüphelerle müracaat eden kişi sayıların artış gösterdiğini kaydetti.

Hıfzıssıhha laboratuarlarına gönderilen numuneler içerisinde 2 tane sonucun pozitif alındığını dile getiren Günlü, "Domuz gribi virüsüne rastlanan hastalarımız, evinde tedavi olan, herhangi bir yataklı sağlık kuruluşuna sevki görülmeyen ve genel durumları da iyi olan hastalarımızdır." diye konuştu.
İlçede uygulanan tedbirlerin üzerine ek bir tedbir alınmasını gerektirecek durumun olmadığını belirten Günlü, velilerden rahatsız olan çocuklarını okula gönderilmelerini istedi.

Öğrencilerin sağlık kuruluşlarına götürülerek tedavilerinin takibine devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Günlü, Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu usule ve yönlendirmelere uymaya çalıştıklarını açıkladı.