BIST 10.334
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.461,01
HABER /  GÜNCEL

Karsta 16 kişiye rüşvet gözaltısı

Kars'ta ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlarından 16 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Kars'ta ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlarından 16 kişi gözaltına alındı. İl dışında olduğu belirlenen 13 kişinin ise yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince yapılan operasyonda 'ihaleye fesat Karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, rüşvet, görevi kötüye kullanma' suçlarından 2'si bayan 16 şüphelinin gözaltına alındığı, 2'si bayan 13 şüphelinin de arandığı belirtildi.

Açıklamada, "Kars Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nin ihalelerine fesat karıştırıldığı, rüşvet alındığı ve görevlilerin görevini kötüye kullandıkları bildirilmesi üzerine yapılan teknik takip ve bilirkişi incelemeleri sonucu 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 16 kişiden 12'si cumhuriyet savcısının talimatıyla ifadeleri alınarak serbest bırakıldı. Gözaltında tutulan 4 kişi de sorgularının ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Olayla ilgili olarak il dışında olduğu belirlenen firari 13 kişinin ise yakalanması için çalışma başlatıldı." denildi.