BIST 10.323
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.405,77
HABER /  GÜNCEL

Eskişehirde okullar 1 hafta tatil

Domuz gribi Eskişehir'de okulları bir hafta boyunca tatil etti. Peki tatil kararı hangi okulları kapsıyor. İşte ayrıntılar;

Abone ol

Eskişehir'de, valilik tarafından alınan kararla, enfeksiyonel gribe karşı tedbir almak amacıyla kent merkezi ile merkeze bağlı köy ve beldelerdeki okul ve dershanelerde 23 Kasım tarihine kadar eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, enfeksiyonel grip nedeniyle kent merkezi ile merkez Odunpazarı ve Tepebaşı ile bu ilçelere bağlı köylerde, devamsızlık oranının artması üzerine tedbir amaçlı olarak kreşler, ana okulları, ilk ve orta öğretim okulları ile dershanelerin tatil edilmesine karar verildiği bildirildi. Söz konusu bölgedeki okullarda eğitim gören öğrencilerin 23 Kasım'da ders başı yapacağı, tatilin Eskişehir'in ilçelerini kapsamadığı kaydedildi.

Milli Eğitim İl Müdürü İbrahim Ceylan, tatilin tedbir ve koruma amaçlı olduğunu belirterek, "Okullarımızda grip başta olmak üzere mevsimsel hastalıklar nedeniyle devamsızlıklar arttı. Biz de tedbir amaçlı olarak eğitime bir hafta ara veriyoruz. Korkulacak bir durum yok." diye konuştu. Ceylan, bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki Odunpazarı ve Tepebaşı ilçeleri ile köylerindeki tüm ilköğretim ve orta dereceli okullar ve dershanelerde önümüzdeki Pazartesi gününe kadar eğitime ara verildiğini söyledi.