BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erzurumda domuz gribi vakası

Erzurum Horasan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda domuz gribi şüphesiyle tarama yapıldı. Erzurum il sağlık ekiplerince gerçekleştirilen taramada 16 öğrenci şüpheli bulundu.

Abone ol

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yağılan açıklamaya göre, 2 öğrencinin sonucu pozitif çıktı. Okulun bahçesinde maske ile dolaşan öğrencilerden kan örneği alınmadığı belirtildi. Yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye sevkini isteyen 75 öğrenci ile birlikte 200 öğrenci de taramadan geçti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Demir, H1N1 virüsü ile ilgili tüm öğretmenlere seminer verildiğini, ayrıca tüm okullarda dezenfekte işlemlerinin sürekli devam ettiğini belirtti. Şu an kesinleşmiş bir vakanın olmadığını belirten Turgut, koruyucu önlemler aldıklarını vurguladı.

Okul idaresi de okulun temizliğinin sürekli üst seviyede tutulduğunu, özellikle öğrencilerin ortak kullandığı çatal, kaşık, tabak gibi malzemelerin sürekli çamaşır suyu ile yıkandığını, çarşafların 15 günde bir yıkandığını belirtti. Okulda incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Mahmut Ağbal ise şu an hasta olan öğrenci olmadığını, mevcut 2 öğrencinin de iyileştiğini, okulda olduğunu belirtti.