BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türbülansta pilottan espri!

Fırtınada yolalan İzmir uçağında Kıbrıslı kaptan pilotun esprileri yolcuları rahatlattı.

Abone ol

KKTC'den İzmir'e uçan 177 yolcuyu taşıyan Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) uçağı önceki akşam türbülansa yakalandı. Ancak kaptan pilot Tamer Azizoğlu ve ekibi, şiddetli fırtına nedeniyle sarsılan uçaktaki yolcuları esprileriyle kahkahalara boğdu.

Ercan Havalimanı'ndan saat 17.00'de hareket eden "Karpaz" adlı Boeing 737 - 800 tipi uçağın kaptan pi-lotu Azizoğlu, yolculuk boyu anonslarıyla yolcuları güldürdü. "Yardımcı pilotum (Kaan Yiğit) bana küstü, bilmiyorum nasıl uçacağız? Çünkü bugün gezide ona motosiklet kullandırmadım" diyen Azizoğlu, fırtına nedeniyle uçağın sarsılacağını da söyledi. İzmir üzerinde hipodromu yolculara gösteren Azizoğlu, "Sol taraftaki yolcularımız at yarışlarını rahatlıkla izleyebilir, ama bahis oynamalarına imkân yok" diye espri yaptı.

BÖYLE YOLCULUK YAPMADIM

Yolculardan Leyla Özgür, "Kıbrıs - İzmir arasında 12 yıldır uçuyorum, böyle bir yolculuk yapmadım. Pilotlar yeni bir ekol geliştiriyor sanıyorum. Çok mutlu olduk, eğlendik. Yolculuk tiyatro gibiydi" dedi. Kaptan pilot Azizoğlu da yolcuların kazalar ve hava şartları nedeniyle son dönemlerde gergin anlar yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Yolculukta espriler karıştırıp yolcularımızla paylaşıyoruz. Onlardan gelen kahkaha sesleri bizi de rahatlatıyor."