BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,85
ALTIN 2.436,10
HABER /  GÜNCEL

Türbeye ramazan bereketi

Türbeler ziyaretçi akınına uğradı. Halk yine ilginç görüntülere yol açtı...

Abone ol Gaziantep'teki Ali Baba Türbesi, Ramazan ayının ilk cuma gününde ziyaretçi akına uğradı.

Şehreküstü Mahallesi'ndeki türbeye Şahinbey Müftülüğü tarafından astırılan tabelada adak adanmaması, kurban kesilmemesi, mum yakılmaması, bez, çaput bağlanmaması, eğilerek, emekleyerek yürünmemesi, duvarlara el yüz sürülmemesi, türbe ve yatırdan medet umulmaması, türbe ve yatırın etrafında dönülmemesi uyarısında bulunuldu.

Uyarılara aldırış etmeyenler ise konuşamayan çocuklarının dillerinin açılması için türbenin anahtarını ağzına sokup çeviriyor, türbenin örtüsünü öpüyor, hastalıklarından kurtulmak için dua ediyor. Ev ve araba sahibi olmak isteyenler ise ellerindeki anahtarı türbenin kapısının anahtar deliğine sokarak çeviriyor. Ramazan'ın ilk cuması da türbede geçen yılları aratmayan görüntüler yaşandı. Türbe içinde tavuk ve horoz gibi küçükbaş hayvanlar kurban edildi.

Gaziantep Müftülüğü'nden bir yetkili, ölen kişilerden medet ummanın iman açısından tehlikeli bir durum olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

Biz, bu konuda yurttaşlarımızı uyarmak için her türbenin girişine türbede yapılmaması gerekenleri belirten tabelalar astık. Geçmiş dönemlerde, insanların tevhid inancından adım adım sapmasında bu çeşit düşünce, tutum ve davranışların rol oynadığı unutulmamalıdır. Bu nedenle de itikada bakımdan zararlı olan bu çeşit inanış ve uygulamalardan uzak durulması gerekir.