BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.472,82
HABER /  POLİTİKA

Hükümetin haberi yok mu?

İsrail jetleri Türk hava sahasına giriş için ordudan mı izin aldı? İsrail basınından çarpıcı iddia.

Abone ol

İsrail uçakları bu hafta başında Türk hava sahasını ihlal etmiş, Dışişleri bakanı Ali Babacan da "bu olayın kabul edilemez olduğunu ve Türkiye'nin  bir açıklama beklediğini" söylemişti.

Beklenen açıklama resmi kaynaklara yapılmadı ama İsrail'in Jerusalem Post gazetesinde çıkan haber Türkiye'yi gerecek gibi görünüyor.

UÇUŞ İZNİNİ TÜRK ORDUSU VERDİ

Jerusalem Post gazetesinin haberinde, İsrail ile Türk ordusunun ilişkilerinin çok iyi olduğu, İsrail uçaklarına uçuş izninin Türk ordusu tarafından verildiği iddia edildi. Haberlerde, istihbarat alışverişinin Ak Parti iktidarının bilgisi dışında yapıldığı öne sürüldü.

Kuveyt gazetesi El Ceride'nin haberini referans alan gazeteler, Türkiye'nin krizden önce Suriye konusunda İsrail'e istihbarat verdiğini yazdı. Haberde, Kuveyt gazetesinin İsrail uçaklarının Suriye hedefleri konusunda Türk ordusundan, Türk hükümetinin bilgisi dışında enformasyon aldığını yazdığı belirtildi.

AK PARTİ'NİN HABERİ YOK

Haberde bazı kaynakların, Türk ordusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile koordine içerisinde olmadığını, bu tür bilgilerin Türk ordusu tarafından politik kademelere aktarılmadığı görüşüne de yer verildi. 

Kuveyt gazetesinden alınan referansla yazılan haberde bu bilginin AK Parti hükümetine verilmemesinin mesaj olarak algılanabileceği belirtilirdi.
Haberde, Eski Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İran'dan gelen silahların Suriye ve Hizbullah'a aktarılması konusunda yeterince çaba göstermediği belirtildi.

Büyükanıt'ın telefonuna çıkmadı
Londra kaynaklı Arap gazetesi Şark-ül Avsat'ın haberini referans alan haberde de, Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın, İsrail'le olan hava sahası ve yakıt tanklarının bırakılması meselesini konuşmak üzere İsrail Genel Kurmay Başkanı Gabi Aşkenazi'yi telefonla aradığı, ancak İsrail Genel Kurmay Başkanının bunu reddettiği öne sürüldü.