BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Türbe cinayetine 25 yıl hapis

Adana'da bir kamyon şöforünü bıçaklayarak öldürdüğü ortaya çıkan kadın 25 yıl hapse mahküm edildi.

Abone ol

Adana'da, bir kamyon şoförünü türbede bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kadın 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasında, 5 Şubat 2010 tarihinde merkez Yüreğir ilçesine bağlı Havutlu beldesinde bir süredir birlikte olduğu kamyon şoförü Abdurrahman Ak'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Makbule Yılmaz hazır bulundu.

Yaklaşık 13 yıl önce öz kızını öldürdüğü için 16 yıl 8 ay hapis cezası alan ve Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası kapsamında tahliye edilen sanık Makbule Yılmaz, savunmasında üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek, Ak'ı kendisinin öldürmediğini iddia etti.

Benimle kaçmak istedi

Ak'ın, kocasının arkadaşı olduğunu ve 5-6 yıl önce tanıştıklarını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

''Aramızda duygusal ilişki başladı ve cinsel ilişkiye de giriyorduk. Kocam da durumu öğrenmişti. Ancak evliliğimiz sürdü. Olay günü akşama doğru Havutlu'daki Yarbaşı mevkisinde buluştuk. Oradaki bir türbedeki yatakta yatıyorduk. Bana birlikte kaçma teklifinde bulundu. Kayseri'deki akrabalarının yanına gidebileceğimizi söyledi. Ben kabul etmedim. Bunun üzerine birden çıkardığı bıçakla beni boynumdan ve ensemden yaraladı. Daha sonra da bıçağı kendine sapladı. Bunun üzerine ben oradan ayrıldım. Ölüp ölmediğini bilmiyordum. Abdurrahman Ak'ın kız kardeşinin komşusunun evine gittim. Durumu onlara söyledim. Jandarmaya haber verdiler, ben de hastaneye gittim.''

Kızına taciz iddiası

Sanık Yılmaz, mahkeme başkanının sorusu üzerine, Ak'ın yaklaşık 1 yıl önce 16 yaşındaki kızı S.Y'yi taciz ettiği gerekçesiyle Adana'daki bir mahkemede de yargılandığını söyledi.

Mahkeme heyeti, yapılan duruma sonunda müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan sanık Makbule Yılmaz'ın duruşmalardaki iyi halini dikkate alarak 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.