BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.438,77
HABER /  GÜNCEL

Türbanlı yazar halk sillesiyle uyardı

Başbakan'ı eleştiren yazısı nedeniyle büyük tepki toplayan Taraf yazarı Altan'a muhafazakar kesimden destek geldi.

Abone ol

Taraf Yazarı Ahmet Altan'ın Başbakan Erdoğan'ı hedef alan zehir zemberek yazısı sonrası AK Parti'ye destek veren liberal-demokratlara yönelik tartışma sürüyor.

Günlerdir süren tartışmada Altan'a sürpriz bir destek geldi. Star gazetesinin türbanlı yazarı Hidayet Şefkatli Tuksal dünkü yazısında, "Ben yaşama biçimi itibarıyla dindar/muhafazakâr olan ancak bu ülkede toplumsal barışın muhafazakârlık ekseni üzerine kurulamayacağına inanan başörtülü bir kadın olarak, liberal ve demokratlara yönelik haksız eleştirilerden son derece rahatsız olduğumu belirtmek istiyorum" diyerek rahatsızlığını dile getirdi.

Altan'ın kaygıları ve eleştirilerini dikkate alan Tuksal "Başbakanın her yaptığını alkışlamak, apaçık yanlışlara dahi konjonktürel, politik vs. gerekçeler üreterek destek olmak, sözümü hiç sakınmayacağım, bir tür yalakalıktır. Başbakanın hiddetinden çekinip, hem onu hem kendilerini hem de ülkenin selametini tehlikeye sokanları, herkesin hatırlaması geren bir dize ile uyarıyorum: "Hak sillesinin sadası yoktur! Bir vurdu mu, devası yoktur!" dedi.

ERGUN BABAHAN'DAN DESTEK

Tuksal'ın dün yayınlanan bu yazısı kendi gazetesinden bir başka yazarın daha desteğini aldı. Star yazarı Ergun Babahan köşesinde "Aynı gazetede yazıyor olmaktan onur duyduğum keyif aldığım bir insan Hidayet Şefkatli Tuksal. Bu satırlar ona ait" diyerek yazısından yukarıdaki bölümleri aktardı.