BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türban haberi.. Tabii yersen!

Türban geldi hükümet 'kötü' oldu. Ertuğrul Özkök önderliğindeki Doğan medyası 'bildik' haberleri servise başladı.

Abone ol

‘411 el kaosa kalktı’ manşeti Hürriyet'in savaş ilanıydı.. Amiral gemisi olarak bilinen Hürriyet'in kaptanı Ertuğrul Özkök bu grubun önderi..

Düzenleme Meclis'e gelince Doğan grubu, çekmecelerden o bildik haberleri cilalamaya başladı. Normal haberler bir anda kıymete bindi. Doğan Haber Ajansı muhabirleri türban mesaisine çıktı.

Türban karşıtı kamuoyu oluşturmak isteyen grubun gazetelerini dini içerikli haberler süslüyor. İşte grup gazetelerinde öne çıkan haberlerden bazıları:

ERKEK TÜRBAN-MÜRBAN DİNLEMEZ! (HÜRRİYET)

Hürriyet'in magazin yazarı Ayşe Arman köşesinde türbanlı bir bayanın erkekle uygunsuz halde çekilmiş bir fotoğrafını kullandı. Arman fotoğrafla ilgili şunları yazdı:

"Bir taraftan, erkeklerin şehvet duymaması için bir takım zorlamalar getiriliyor, türban gibi, saçların gözükmemesi gibi, diğer taraftan erkekler türbanlı kadınlar karşısında bile kayıtsız kalamıyorlar, kafadaki türbana rağmen sevişiyorlar.

Hem de parkın ortasında... Ecnebilerin "public" dediği kamusal alanda... Demek ki neymiş? Türban, erkeklerin tahrik olmasına engel değilmiş!

Türban, erkeklerin kafasına bağlansa belki işe yarar...
Ne dersiniz?"

AK MERKEZ'DE NAMAZ ŞOV (MİLLİYET)

İstanbul'un ünlü alışveriş merkezi Akmerkez, dün alışılmışın dışında bir görüntüye sahne oldu. Merkezin giriş katındaki mücevher mağazasının önünde dün saat 16.55 sıralarında önce bir kadın, ardından da eşi namaz kıldı.

İlk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını belirten bazı işyeri çalışanları, bu görüntüyü cep telefonlarına kaydetti. Kimlikleri hakkında bilgi edinilemeyen çift daha sonra bulundukları yerden ayrıldı.

KISA ETEK GİYEN ÖĞRENCİNİN BACAKLARINA SIVI (MİLLİYET)

Mersin'in Tarsus İlçesi’nde biri lise son diğeri ilköğretim okulu 6’ncı sınıf öğrencisi 2 kızın bacaklarına, eteklerinin kısa olduğu gerekçesiyle arkalarından gelen birkaç kişi tarafından şırınga ile sıvı bir madde püskürtüldü. Yanma hissi ile çığlık atan kız öğrencilerden biri kuaföre, diğeri okuluna sığındı. Yakıcı sıvı maddenin ne olduğu araştırılırken, kızların bacaklarında yara oluştu. Doktorlar, kız öğrencilerin bacaklarına sıkılan sıvı maddenin güçlü bir asit olabileceğini söylerken, polis saldırganları arıyor.

MUHAFAZAKAR SUNUCU KUMARDA YAKALANDI (MİLLİYET)

Kadıköy'de bulunan Erciyes Kültür ve Tabiatı Koruma Derneği'ne baskın yapan polis, poker masalarındaki marka ve paralara el koydu. Operasyon sırasında kamuoyunda muhafazakar kimliği ile tanınan sunucu İbrahim Sadri'nin de yakalandı. Hakkında kumar oynamaktan işlem yapılan İbrahim Sadri, Kabahatler Kanunu'na göre 105 YTL para cezasını ödeyerek serbest kaldı.

Geçen cuma geç saatlerde, bir ihbar üzerine sivil polis ekipleri tarafından, Kızıltoprak'taki dernek binasına baskın yapıldı. Poker masalarındaki marka ve paralara el koyulurken, içeride bulunanlar hakkında kanuni işlem yapıldı.

EL KAİDE VAHŞETİ (HÜRRİYET)

Haberin türbanla direk ilgisi kurulmamış. Ancak Irak'tan bu tür görüntüler internette dolaşıyordu. Haberin zamanlaması ve üst sıralara çekilmesi ilginç:

Bu görüntüler Irak'tan. El-Kaide'li teröristler esir Iraklıları benzin dökerek, Allah'ın adını söyleyerek vahşice yaktı. Bu vahşi görüntüleri, bir ibret belgesi olması nedeniyle yayınlıyor, yüreği dayanamayacak olanlara seyretmemelerini tavsiye ediyoruz.