BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yücel Yener hakim önünde

TRT eski Genel Müdürü Yener ile eski 5 yönetici "görevi kötüye kullanmak" savıyla yargılanıyor.

Abone ol

TRT eski Genel Müdürü Yücel Yener ile eski 5 yönetim kurulu üyesinin, kurumun bir şirketten alacağını tahsilinde ''görevi kötüye kullandıkları'' iddiasıyla 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmalarına başlandı.
Ankara 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, TRT'de 1997'de göreve geldiğinde kurumun alacaklarını tahsil edemediğini, etmesinin de zor olduğunu gözlemlediğini ifade eden Yener, borçların tahsilatı
yönünde gerekli çalışmaları yaptıkları sırada Aslı Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş'nin TRT'ye yüklü miktarda bandrol borcu olduğunu gördüklerini anlattı.
Bu şirketin, daha sonra Çukurova Grubuna devredildiğini kaydeden Yener, bu süreçte şirketin TRT'ye, borçların tahsili açısından değişik tekliflerde bulunduğunu söyledi. 

Sözleşmeye göre, piyasadaki kaliteli ve TRT'nin yayımlamasına uygun filmlerin çoğunun grubun elinde bulunması dolayısıyla kurumun alacaklarının bir kısmının bu filmlerle takas edildiğini belirten Yener, burada TRT'nin menfaatlerini gözettiğini, yaptığı işlemlerin TRT Yönetim Kurulu ile Hukuk
Müşavirliğinin onay ve bilgisi dahilinde olduğunu dile getirdi.

Duruşma bazı sanıkların talimatla ifadelerinin alınması için ileri bir tarihe ertelendi.