BIST 10.235
DOLAR 32,22
EURO 34,63
ALTIN 2.396,08
HABER /  GÜNCEL

Ya islam devleti ya devrim

Olay Profesör Yalçın Küçük'den yine olay sözler geldi. Ona göre Türkiye'de iç savaş başladı ve işin sonu...

Abone ol Olay profesör Yalçın Küçük'den çok tartışılacak sözler geldi: "Artık iç savaş başlamıştır, ya İslam devleti kurulur ya da devrim yapılır."
 
Bir süre medyadan uzak kalmak istediğini belirten Prof. Dr. Yalçın Küçük, gündeme dair son demecini verdi. İşte sözlerinden satırbaşladı;

MENDERES İLE BENZİYORLAR: "Şimdi, Tayyip Erdoğan ile idam edilen Adnan Menderes arasında benzer çok şartlar var. Buna tarihin cilvesi diyebiliriz. Şu anda AKP kanadında çok büyük bir korku var. Nitekim tahmin ediyorum bu programdan sonra Bülent Arınç isimli zat Menders'i de 555K ile düşürdüler ve hepsi ağlıyor, bir korku var.
Fehmi Koru da 222A ile 555K arasındaki paralelliği kurdu. Sağa sola korkuyla saldırmaya başladı.

KARŞI DEVRİM BAŞLADI: "Bu uyarıyı yapmak lazım. Çünkü Üniversitelerarası Kurul karşı devrimdedir. Ben karşı devrim diyorum. Süleyman Demirel açıkça telaffuz etmemekle beraber bir iç savaştan korkuyor. Ben iç savaş başlamıştır diyorum.

Son iki televizyon programda SKY Türk televizyonunda ve Kanal Türk'te ya İslam Devleti ya devrim dedim. Eğer bir karşı devrim başladıysa, eğer bir İslam devleti kurulmak isteniyorsa Türkiye'de pek çok kimse buna izin vermez. Karşı devrim varsa devrim çıkar veya da çıkmaz. Ama başlamıştır bu iş. Böyle bir kanalı onlar açtılar.

YA İSLAM DEVLETİ YA... : Bu kanalın sonunda ya İslam Devleti bugün kuruluyor yahut da bu kurulmayacak. Cumhuriyet 1970 yılındaki yapısına döndürülecektir bütün kurumlarıyla. O zaman devrim süreci için de bunları uyarmak yerindedir, yerinde bir iş yapmıştır.

ERDOĞAN ÇOK KORKTU: Benim gördüğüm, bunda heyecanlanacak bir nokta yoktur. Tayyip Bey'in beyaz çarşaflarla sözü buysa, çarşafa, öyle bir söz vardır, çok fazla korkmuştur çünkü onun adı benim bildiğim; beyaz çarşafla insanlar idam edilmiyor.

Şu anda, TBMM kendisini 1960'ta Adnan beyin kurduğu meclis içinde kurduğu bir komisyon kadar hukuk ilkelerini bir kenara atarak hareket ediyor. Neyi hareket ediyor; çok açık bir şekilde diyor ki; Anayasa'nın belli maddeleri değiştirilemez. Bu değiştirdikleri de Anayasa'nın devrim maddelerini değiştirmektir.

ASKERİN SESSİZLİĞİ: Tayyip Bey'e bugün yüksek komutanlığın sessiz olmasına bu konuda görüş belirtmemesine, belirttiği zaman da Tayyip bey ve arkadaşlarının yüksek komutanlığın kendisini desteklediği şeklinde yorumlamasına fazla itibar etmemek lazımdır.
Çünkü, 1958, 59 ve 60 koşullarına geldiğiniz zaman önce cübbeler, aydınlar yargıçlar canlanırlar, harekete geçirilirler. Bu her zaman TSK'nın etkisi altına alınır, ona bir koşulunuz yok.
Bu uyarı yerindedir, TSK asla bu Cumhuriyet'in bir İslam düzenine, devletine dönüştürülmesine izin vermez.

(Kaynak: Odatv)