BIST 10.392
DOLAR 32,29
EURO 34,92
ALTIN 2.390,96
HABER /  MEDYA

Türban anketi yanılttı

TESEV'e göre türbanlı sayısında azalma var. Altaylı'ya göre bu sonuç doğru değil. Neden mi?

Abone ol

TESEV'in yaptığı türban anketi çok konuşuldu tartışıldı. Buna göre türban takanların sayısında azalma var. Hatta Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, bu sonucu yazısıyla duyurmuştu. Bu ankete itiraz Sabah Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı sorunun diyerek itiraz etti. 

Altaylı, sonuç bulgusunun yanlış olduğunu düşünüyor. Yazara göre türban takanların azaldığı sonucuna varan TESEV'in bu kişilerin büyük bir dikkat ve ısrarla "başörtüsü" olarak adlandırdığını gözden kaçırdığını yazdı:

"Bir süre öncesine kadar "türban" olarak adlandırdıkları "örtünme biçimini" şimdi büyük bir dikkat ve ısrarla "başörtüsü" olarak adlandırıyor, "başörtüsü" olarak tanımlıyorlar.
Yani "değişim" başın örtülmesinde değil, örtünün adında.
Kimsenin, benim insanların başını örtmesiyle ilgili bir sorunum olduğunu düşünmesini istemiyorum. Ama eğer "türban" Türkiye'de bir sorun olarak görülüyorsa, şu anda bu sorunun ortadan kalkmaya başladığını bir anket sonucuna bakarak iddia edemez. Değişen tek şey adı olur. TESEV'cilerin bunu fark etmemiş olması ise bence imkânsız. "