BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,59
ALTIN 2.390,46
HABER /  DÜNYA

Tunus'daki Türkler tahliye ediliyor

Cumhurbaşkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin ülkeyi terk etmek zorunda kaldığı olayların ardından iyice karışan Tunus'taki Türk vatandaşları tahliye ediliyor

Abone ol
Tunus'ta yaşanan ve güvenliği tehdit eden olaylar nedeniyle THY Türk vatandaşları için yolcu uçağını 13.30'da Atatürk Havalimanı'ndan hareket ettirecek

THY'ye ait 312 yolcu kapasiteli Boeing 777 tipi uçak, halk ayaklanmasının yaşandığı Tunus'ta bulunan Türk vatandaşlarını getirmek üzere, bugün Atatürk Havalimanı'ndan saat 13.30'da bu ülkeye hareket edecek.

Dışişleri Bakanlığı, Tunus'ta son günlerde güvenliği olumsuz yönde etkileyen gelişmeler çerçevesinde, bu ülkeye seyahat etmeyi öngören vatandaşların müteyakkız ve tedbirli olmalarını istedi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy, dün yaptığı açıklamada Tunus'taki vatandaşları Türkiye'ye getirmek üzere THY'ye ait bir Airbus 330 tipi uçağın bu ülkeye hareket edeceğini bildirmişti.

Türk vatandaşlarının Tunus'a yapacakları seyahatlerde dikkatli olması yönünde seyahat uyarısında bulunan Dışişleri Bakanlığı'dan yapılan açıklamada, "Tunus'ta bir süredir devam eden gösteriler çerçevesinde meydana gelen, çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan olayların derin kaygı ve üzüntüyle karşılandığı" belirtildi.

Açıklamada, "Bölgesinde önemli bir konuma sahip olan dost ve kardeş Tunus'ta mevcut gerginliğin daha da tırmanmaması, ülkede bir an evvel asayiş ve huzurun yeniden tesis edilmesi içten temennimizdir. Tunus'ta mukim vatandaşlarımızın güvenliğinin temin edilebilmesi amacıyla Tunus Büyükelçiliğimiz ve ilgili kurumlarımızla eşgüdüm içinde tahliye dahil gereken tedbirler alınmaktadır" denildi.

TÜRK YOLCULAR İÇİN UÇAK TAHSİS EDİLDİ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy yaptığı yazılı açıklamada, Tunus'ta devam eden kanlı olayların artarak devam etmesi üzerine; can güvenliği tehlikesi altında bulunan Türk vatandaşlarının ülkeye getirilmesi için çalışmalara başlandığını kaydetti.

 

Bu çerçevede, Dışişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine, Türk Hava Yolları'ndan tahsis edilen 1 uçak ile vatandaşların Türkiye'ye getirileceğini belirten Ersoy, ''Bu amaçla, 15 Ocak Cumartesi günü Türk Hava Yolları'na ait A 330 tipi yolcu uçağı Tunus'a harekete edecektir. Gün içinde Tunus'un Enfidha Havaalanı'nda olması planlanan uçak, vatandaşlarımızı alarak aynı gün ülkemize dönecektir'' dedi.