BIST 10.176
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.386,29
HABER /  GÜNCEL

Tunceliden acı haber geldi

Doğudan yine acı haber geldi. Tunceli kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı.

Abone ol

Tunceli ile Ovacık ilçesi arasında yeralan dağlık alanda dün gece yaşanan çatışmada 1 er şehit olurken, 3 güvenlik görevlisi yaralandı.

17 Haziran’da Tunceli-Ovacık kara yolunda bir aracı durduran terör örgütü PKK mensuplarının, araçtaki 2 kişiyi kaçırması üzerine, Tunceli-Ovacık ilçesi arasındaki kırsal bölgede operasyon başlatıldı.

Operasyonda, gece güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada, 1 güvenlik görevlisi ağır yaralandı.

Askeri helikopterle, Elazığ Asker Hastanesine kaldırılan yaralı güvenlik görevlisi, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Askerin kimliği

Tunceli kırsalında güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada şehit düşen güvenlik görevlisi Abdulhekim Aytan'ın cenazesi otopsi işlemleri için Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Cenaze daha sonra memleketi Siirt'e gönderilecek.

PKK'lılar karakol inşaatında çalışan 2 işçiyi kaçırmış

Tunceli'de terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 2 kişinin, karakol inşaatında çalışan işçiler olduğu belirlendi.

Tunceli-Ovacık karayolunun bir bölümünde yolu trafiğe kapatıp gelen araçların içindekilere örgüt propagandası yapan PKK'lı teröristler, 2 kişiyi rehin alarak kırsal alana doğru kaçmıştı. Olay üzerine bölgeye güvenlik güçleri sevk edilerek operasyon başlatılmıştı.

Yapılan araştırma sonucunda kaçırılan kişilerin, Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Torunoba Karakolu'nda inşaat işinde çalışan işçiler olduğu anlaşıldı.

İşçilerden Şerafettin Karayel'in 25 yaşında duvar ustası olduğu öğrenilirken, diğer işçinin de 24 yaşındaki kepçe operatörü Sinan Çongar olduğu kaydedildi.