BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İranda yüksek tansiyon sürüyor

Cumhurbaşkanı adaylarından eski Meclis Başkanı Mehdi Kerrubi de seçimlerin iptal edilmesini istedi.

Abone ol

Kerrubi, Anayasayı Koruyucular Konseyine gönderdiği mektupta, 12 Haziran'da yapılan 10. dönem cumhurbaşkanı seçimlerinin iptalini ve yeniden seçimlere gidilmesini talep etti.

Reformcu diğer aday Mir Hüseyin Musevi de seçim sonuçlarını kabul etmediğini belirtmiş, seçimlerin yenilenmesini istemişti. Muhafazakar aday Muhsin Rızai de seçim sonuçlarına resmen itirazda bulunmuştu.

Anayasayı Koruyucular Konseyi'nin, seçime itirazları ele almak üzere bugün yapmayı planladığı toplantıya Musevi, Kerrubi ve Rızai'nin katılması bekleniyor. Konsey, görüş ve itirazlarını dinlemek üzere bizzat adayları toplantıya davet etmişti.

Bu arada önceki gün gözaltına alınan muhalif siyasetçilerden İbrahim Yezdi'nin serbest bırakıldığı belirtildi. Gösterilerin bugün de sürmesi bekleniyor Öte yandan, Kerrubi'nin yardımcısının yaptığı açıklamaya göre, muhalefetin gösterileri bugün de sürecek.

Günlerdir yandaşları meydanlarda olan reformcu aday Mir Hüseyin Musavi ise, Hamaney'in uyarı dolu konuşmasının ardından, yandaşlarılarına bu kez gösterilere katılmaları yönünde bir çağrı yapmadı. Musavi'nin, bugün bir açıklama yapması olası. İran'da bugün yapılması planlanan "sessiz protesto" yürüyüşü için de henüz izin alınamadı.