BIST 10.519
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,39
HABER /  POLİTİKA

Bülent Arınçın en büyük dileği

Bülent Arınç 'belgeden utanıyor.' Türkiye'nin konuştuğu 'eylem planı' için bir dileği var. Aksi takdirde..

Abone ol

Bülent Arınç: Umarız ki bu belge, silahlı kuvvetler içinde emir-komuta içerisinde bir başkanlık tarafından yazılmamış ve imzalanmamış olsun...

Arınç, Abant Platformu tarafından düzenlenen toplantı nedeniyle bulunduğu Abant'ta, Kanal 24'ün Haber Bülteni'ne konuk olarak, ''İrticayla Mücadele Eylem Planı'' iddialarıyla ilgili soruları yanıtladı.

TSK'da hukuk dışı insanların varlığını gösterir

Belgenin içeriğinin ''korkunç'' olduğunu ifade eden Arınç, ''Umarız ki bu belge Silahlı Kuvvetler içinde, emir-komuta içerisinde bir başkanlık tarafından yazılmamış ve imzalanmamış olsun. Aksi takdirde, belgenin gerçekliği bir şekilde ortaya çıkacak olursa, bu Silahlı Kuvvetler içinde bir kişi ya da bir grubun sivil siyasete müdahale anlamını taşıyan, bir siyasi partiyi düşman gibi gören, bir camiaya karşı neler yapılması gerektiğini ön gören hukuk dışı, demokrasi dışı bir eylemi sahiplenecek insanların varlığını gösterir. Bu büyük bir üzüntüye yol açar'' diye konuştu.

Belgenin gerçek olmamasını dilediğini belirten Arınç, gerçek olması halinde belgeyi hazırlayan kişilerin cezalandırılmasını istediğini söyledi.

Her kurumun kendi görev ve yetkileri var

Her kurumun görev ve yetkileri karşılığında sorumluluğu olduğunu anlatan Arınç, ''Silahlı Kuvvetler, Anayasa'da kendine tanınan görev ve yetkilerle donatılmıştır. Bunların içerisinde sivil siyasete müdahale etmek, hükümetlerin gelmesini, gitmesini temin etmek, toplum içerisinde ayrışma sağlamak, toplumsal barışı bozacak bir takım tedbirlere girişmek kesinlikle yoktur'' dedi.

Uyumu bozmak isteyenler de olabilir

Arınç, son zamanlarda sivil ve askeri bürokrasi içerisindeki uyumlu çalışmadan endişe duyanların böyle bir sahte belgeyi tanzim ederek ortaya çıkarma suretiyle karışıklık yaratmak istemiş olabileceğini belirterek, her türlü ihtimali göz önüne tutarak olaya hem sükunetle, hem de hukuk içinde yaklaşmak gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın belgenin ortaya çıkmasından 5 gün sonra konuştuğuna dikkat çeken Arınç, ''Bu konularda, iktidar olsun, muhalefet olsun, herkesin kendi kanaatini ortaya koyması gerekir'' diye konuştu.