BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.400,35
HABER /  GÜNCEL

Tunceli'de 24 terörist ele geçirildi!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Tunceli'de 24 PKK'lının sağ ele geçirildiğini söyledi.

Abone ol
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde iki gündür devam eden operasyonlarda 24 terörist ve onlara yardım ve yataklık eden 1 kişi sağ olarak ele geçirildi.
 
Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 15–16 Kasım'da Ovacık ilçesi Karagöl kırsalında güvenlik güçlerince yapılan operasyonlar neticesinde, 4'ü kadın, 20'si erkek toplam 24 terör örgütü MKP mensubunun sağ yakalandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, ele geçirilen silahlara ve mühimmatlara ilişkin de bilgilere yer verildi. Operasyonda, 19 Kalaşnikof piyade tüfeği ve bu tüfeklere ait 32 şarjör, 1 Bixi makinalı tüfek, 1 M-16 piyade tüfeği ve 3 şarjör, 1 Kannas keskin nişancı tüfeği ve bu silaha ait 2 şarjör, 1 G1 piyade tüfeği ve 1 şarjör, 1 el telsizi ile menşei tespit edilemeyen 4 el bombası ele geçirildiği bildirildi.

İKNA 20 SAAT SÜRMÜŞ

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kış üslenmesine geçen terör örgütüne yönelik 15 Kasım'da başlatılan operasyonel faaliyetler kapsamında, Ovacık ilçesi kırsalında yakalanan MKP üyesi bir terörist ve teröristlere yardım-yataklık yaptığı değerlendirilen kişinin ifadeleri doğrultusunda operasyonlarını yoğunlaştıran güvenlik kuvvetleri, Karagöl mevkisinde 23 kişilik terörist grubu çembere aldı.

Güvenlik kuvvetlerinin ''teslim ol'' çağrılarına ateşle karşılık veren teröristler, 20 saatten fazla süren ikna çabaları sonucu teslim oldu. Teröristlerin, Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki ifade işlemlerinin sürdüğü bildirildi.