BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.397,92
HABER /  GÜNCEL

Tuncel polisle ilişkisini kesti mi?

Dink cinayetinden sonra başlatılan soruşturma ortaya çıkan yeni telefon kayıtlarıyla derinleşiyor...

Abone ol

19 Ocak'ta Hrant Dink'in öldürülmesinden sonra başlatılan soruşturma yeni gözaltılarla ve ortaya çıkan yeni telefon kayıtlarıyla derinleşiyor. Ortaya atılan yeni iddialara göre, tutuklu zanlılardan Erhan Tuncel muhbirlik yaptığı polisle ilişkisini tamamen kesmedi.

Tutuklu zanlılardan Erhan Tuncel, polisin bir dönem muhbir olarak kullandığı elemanlarından biriydi. Resmi kayıtlar bunu gösteriyor.
 
Reşat Altay Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne atandıktan sonra; cinayetten iki ay önce Erhan Tuncel'in polisle ilişkisi kesildi. Bunda Tuncel'in çift taraflı çalıştığı kuşkusu etkili olmuştu.
 
Ancak ortaya atılan yeni iddialar, Tuncel'in ilişkilerini tamamen kesmediğine işaret ediyor.
 
"Cinayet günü telefon görüşmesi"
 
Erhan Tuncel'in, görevine son verildiği kasım ayından cinayet gününe kadar kendisiyle irtibatlı polis memuruyla tam 25 telefon görüşmesi yaptığı öne sürüldü. Basında çıkan haberlere göre bu görüşmelerden biri cinayet günü yapıldı.
 
"7.65 mermileri geldi mi?" 

Soruşturmada aydınlatılmayı bekleyen bir başka iddia da Erhan Tuncel'in cep telefonuna gönderildiği iddia edilen mesaj.
 
Üniversiteden arkadaşı Tuncay Uzundal, Erhan Tuncel'e, "7.65 mermileri geldi mi?" diye soruyor. İstihbarat Daire Başkanlığı'nın, bu bilgiyi, İstanbul polisine eksik ilettiği iddia edildi. Fakat polis bu iddiaları net bir şekilde yalanlamış değil.
 
Tuncel'in cinayet günü bile polisle irtibat kurduğu, İstanbul polisine eksik bilgi aktarıldığı iddialarından hemen sonra Trabzon'da yeni operasyonlar yapıldı.
 
Son iddialarla bu operasyonların ilgisi var mı yok mu henüz bilinmiyor.
Trabzon'da gözaltına alınan 4 kişi İstanbul'da sorgulanıyor.

Bunlardan biri, Büyük Birlik Partisi Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan. BBP'nin Merkez Karar Yönetim Kurulu yedek üyesi Halis Egemen de gözaltındaki isimlerden biri.
 
Yaşar Cihan'ın Trabzon'daki McDonalds'ı bombalama suçundan cezaevinde bulunan Yasin Hayal'e para yardımında bulunğu iddia edilmiş, kendisi de bunu yalanlamamıştı. Cihan "Muhtaç olan insanlara her zaman yardım yaparım" demişti.
 
Zanlıların Azerbaycan bağlantısı mı var?
 
Cinayetin üzerinden 2 aydan fazla bir zaman geçti. Dink Ailesi, soruşturmada ilerleme kaydedilmemesinden şikayetçi. Bu şikayetlerini yaklaşık iki hafta önce savcılığa da bildirdiler.
 
Zanlıların Azerbaycan bağlantısı ve eski telefon görüşmelerinin incelenmesini istediler.
 
Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan cinayetin karmaşık bir hal aldığını söyledi. Mutafyan bu karmaşık halin azmettiricinin iyi korunmasından kaynaklandığını düşünüyor.

Kaynak: CNN