BIST 10.181
DOLAR 32,30
EURO 35,03
ALTIN 2.455,22
HABER /  GÜNCEL

Gülden Yunanlılara teselli

Türkiye'nin galibiyetiyle sonuçlanan Yunanistan maçıyla ilgili olarak, ''Bazen biz kazanırız, bazen onlar kazanır" dedi.

Abone ol

Abdullah Gül, Yunanistan'ın Milli Günü dolayısıyla Sheraton Oteli'nde düzenlenen resepsiyona katıldı. Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Yorgo Yenimatas ve eşi Athina Yenimata Kritiku'nun evsahipliğinde verilen resepsiyonda, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, askeri yetkililer, yabancı misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli de hazır bulundu.

Gazetecilerin, Türkiye'nin galibiyetiyle sonuçlanan Yunanistan maçıyla ilgili sorularını yanıtlayan Gül, Yunanistan ve Türkiye'nin komşu iki ülke olarak dostluklarını her bakımdan geliştirmeye çalıştıklarını kaydederek, şöyle konuştu: ''Sayın Büyükelçi girer girmez, önce ben onu tebrik ettim. O da maçtan dolayı bizi tebrik etti. Bazen biz kazanırız, bazen onlar kazanır ama önemli olan iyi oynayanın kazanması.''

Yunanistan'a ne zaman gideceğinin sorulması üzerine ise Gül, ''Yunanistan'a tabii ki gideceğim. Ama maalesef ertelemek durumunda kaldık. İnşallah yakında gitmeyi çok arzu ediyorum, gideceğiz'' dedi. Gül, kendisinin 2 kez Yunanistan'a gittiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da Yunanistan'ı ziyaret ettiğini hatırlatarak, bu ziyaretlerin çok başarılı geçtiğini vurguladı. Gül, Irak'a komşu ülkeler toplantısının İstanbul'da yapılıp yapılmayacağı ve olası tarihinin sorulması üzerine ise, Irak'a komşu ülkeler toplantısının İstanbul'da yapılmasının üzerinde çalışıldığını ve nisan ayı başlarında gerçekleşmesinin olası olduğunu kaydetti.

Resepsiyona katılan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da, gazetecilerin Türkiye-Yunanistan maçının sonucu ile ilgili sorusunu yanıtladı. Aksu, büyükelçi Yenimatas'ın, milli takımın Yunanistan'da aldığı galibiyet nedeniyle kendisini kutladığını belirterek, ''Ben de çok gurur duydum. Fatih Terim ile bütün oyuncularımızı kutluyorum. İnşallah aynı neticeyi Norveç maçında da alırız diyorum'' diye konuştu.