BIST 10.147
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.441,70
HABER /  GÜNCEL

Sezerin gönlündeki gazetecilik

'2006 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri' törenine Cumhurbaşkanı Sezer, bir mesaj gönderdi...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, basının özgür olmadığı ülkelerde demokratik değerlerin yaşam bulması ve tabana yayılmasının güçleşeceğini ve basının toplumun sesi olma işlevini yitireceğini belirterek, ''Basınımızın geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de Türkiye Cumhuriyeti'nin önceliklerini gözeteceğine, her zaman ve her koşulda toplumun güçlü sesi olma sorumluluğunun bilinciyle hareket edeceğine inanıyoruz'' görüşünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Sezer, Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği ''2006 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'' törenine bir mesaj gönderdi. Sezer, törende okunan mesajında, çoğulcu ve katılımcı demokrasinin temel ögelerinden olan basının, demokratik düzenin sağlıklı işlemesi yönünden vazgeçilmez bir işleve sahip olduğunu, basın özgürlüğünün ise düşünce ve anlatım özgürlüğünü tamamlayarak onun kullanılmasını sağladığını ifade etti.

Haber verme, denetim ve eleştiri yapma, kamuoyunu bilgilendirme ve oluşturma, kurumlarla bireyler arasında bilgi akışı sağlama, toplumun çıkarlarını koruma, özgür tartışma ortamı yaratarak toplumsal bilinci güçlendirme, toplumu eğitme ve düşünce dünyasını zenginleştirme gibi yaşamsal sorumlulukları bulunan basının bu yönüyle kamusal görev yaptığını vurgulayan Sezer, şunları kaydetti:

''Basının özgür olmadığı ülkelerde demokratik değerlerin yaşam bulması ve tabana yayılması güçleşecek, basın, toplumun sesi olması işlevini yitirecektir. Yayın organları, çalışanları ve meslek örgütleriyle önemli gelişme gösteren Türk basını, Cumhuriyet'in nitelikleriyle yaşatılmasına, ülkemizin ilerlemesine, demokrasi kültürünün yerleşmesine ve özgürlüklerin gelişmesine yadsınamaz katkıda bulunmuştur.

Basınımızın geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de Türkiye Cumhuriyeti'nin önceliklerini gözeteceğine, her zaman ve her koşulda toplumun güçlü sesi olma sorumluluğunun bilinciyle hareket edeceğine inanıyoruz.'' Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin de kuruluşundan beri bu konuda üzerine düşeni duyarlılıkla yerine getirdiğini ve getirmekte olduğunu belirtti.

Sezer, şöyle devam etti: ''Türk basınının seçkin bir meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin, basın çalışanlarının haklarının korunmasını, basının evrensel çalışma ilkelerinden ödün vermeden ve baskılardan etkilenmeden görev yapmasını amaçlayan çalışmalarını mutlulukla izliyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti geleneksel nitelik kazandırdığı Gazetecilik Başarı Ödülleri ile gazetecilerimizin özendirilmesi yönünde önemli ve anlamlı bir hizmeti yerine getirmektedir. Basın çalışanları için büyük bir değer taşıdığını düşündüğüm Başarı Ödüllerini almaya hak kazanan başarılı gazetecilerimizi gönülden kutluyorum.''