BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.413,84
HABER /  GÜNCEL

Tuncay Özkanı çıplak çekiyorlar

İnsan hakları komisyonu dün Ergenekon tutuklularının olduğu Silivri Cezaevi'ndeydi. Özkan şikayetlerini anlattı. Bizi "yarı çıplak çekiyorlar" dedi.

Abone ol

Ergenekon tutuklusu Tuncay Özkan'ın cezaevinden sıkıntısı var. Kameralarla 24 saat izlenen Özkan "banyodan yarı çıplak çıkarken bile kameralar çekiyor. Ben önemli bir insanım. Yarın Bu görüntüleri yarın magazin boyutlu ya da başka maksatla kullanabilirler" dedi.

KOMİSYON CEZAEVİNİ ŞİKAYET ETTİ

AKP'li Murat Yıldırım, Fatih Arıkan, Mithat Ekici, CHP'li Malik Ecder Özdemir ve MHP'li Gürcan Dağdaş'tan oluşan insan hakları alt komisyonu, dün Silivri Cezaevi'nde incelemelerde bulundu. Alt komisyon CHP'li Özdemir'in talebi üzerine ilk olarak Ergenekon sanıkları Gazeteci Tuncay Özkan, İstanbul Organize Suçlar eski Müdürü Adil Serdar Saçan ve Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çaban'ın kaldığı koğuşa da gitti.

KAMERALAR ÇIPLAKKEN BİLE ÇEKİYOR

Özkan, Saçan ve Çapan, “İnternet bağlantısı olmayan bir dizüstü bilgisayar istedik, vermediler. Şu anda hakkımızı savunacak halde değiliz” yakınmasında bulundu.

Tuncay Özkan da 'bornozlu görüntülerinin' kaydedilmesinden şikayetçi oldu: “Burada özel yaşam alanlarında 24 saat kamera ile izleniyoruz. Banyodan yarı çıplak, üzerimizde bornoz, belimizde havluyla çıkıyoruz. Kamera sürekli çekiyor. Ben Türkiye'de önemli bir ismim. Bu görüntüleri yarın magazin boyutlu ya da başka maksatla kullanabilirler. Yasaya göre böyle bir izlemenin yapılmaması gerekir.”