BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.463,94
HABER /  SPOR

Tüm zamanların en beceriksiz şike girişimi!

Güney Afrika'da yapılan 'şike' 2009 yılına damga vuracak gibi gözüküyor. Öyle aptalca, öyle beceriksik, öyle saçma sapan ki!..

Abone ol

Spor tarihinde çok az olay aynı anda bu kadar "trajik, komik, saçma, aptalca" olabilir... 

Futboldan, motorsporlarına ya da tenisten diğer sporlara bir çok branşta dönem dönem şike yapılsa ve bunların çoğu yakalansa da bu örnek tüm zamanların en beceriskiz şike girişimi olarak ön plana çıkıyor.

SERGIO VE FIKA MOTSOENENG'İN KÖTÜ ŞİKESİ

Maraton koşan iki kardeş, Sergio ve Fika Motsoeneng hakkındaki bu örnek, tam anlamıyla bir fiyasko.

İkizler kadar birbirlerine benzeyen bu iki kardeş, Güney Afrika'daki 90 kilometrelik Comrades Maratonu'nda 1. olabilmek için tam anlamıyla "saçmaladılar" ve 1. de olamadılar.

HEM YAKALANDILAR, HEM BİRİNCİ OLAMADILAR

Yüzleri ikiz kadar benzemelerini sağlasa da çapları tam olarak aynı olmayan kardeşlerden daha kalın olan Fika, bu maratonda yarışa başlayan taraf olmayı seçti. Bu arada kardeşi Sergio, maraton alanında yarış mesafesinin ortalarında kurulmuş olan tuvalete girerek saklandı. Fika, bu tuvalete girerek kardeşine katıldı ve burada kıyafetler değiştirildi. Yarışa buradan itibaren Sergio devam ederken hedef 1. olmaktı. Ancak yaptıkları ufak ama önemli bir detay hatasıyla yakalandılar. Sergio aceleden saati yanlış koluna takmıştı ve bu zeki ikili ancak maratonu 9. sırada tamamladı.