BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  DÜNYA

Tüm intiharların nedeni iPhone mu?

Foxconn'un Çin'deki merkezinde yeni nesil bir iPhone prototipi geçen hafta kayboldu. Yaşanan intihar olayının kayıp iPhone'la ilişkisi olup olmadığı inceleniyor.

Abone ol

Apple ve Sony gibi küresel teknoloji devlerinin en “prestijli” ve “yenilikçi” ürünlerinin imal edildiği Foxconn firmasının Çin’deki üretim merkezinde yaşanan intihar vakalarına bir yenisi eklendi.

Vietnam’ın başkenti Hoşimin’de geçen çarşamba günü yeni nesil bir iPhone prototibinin ortaya çıkması, yaşanan son intihar vakasının Foxconn fabrikasında kaybolan bir i-Phone prototobi nedeniyle gerçekleşmiş olabileceği ihtimalini akla getiriyor. Geçen yılın temmuz ayında da kaybolan bir iPhone protipi nedeniyle sorgulanan bir çalışan pencereden atlayarak hayatına son vermişti. 

ASKERİ USULLÜ YÖNTEM 

Son intihar nedeni konusunda resmi bir açıklama yapılmayan 24 yaşındaki kadın çalışanın, kaldığı şirket lojmanının balkonundan atlayarak yaşamına son verdiği bildirildi. Bu vaka ile birlikte Foxconn fabrikasında yılbaşından bu yana intihar eden çalışanların sayısı 6’ya yükseldi. Foxconn fabrikasında sıklıkla yaşanan iş intihar vakalarının nedeni olarak genellikle çalışma koşullarının ağırlığıyla askeri usullere benzeyen yönetimi gösteriliyordu. Gözlemciler, son intihar vakasının iPhone prototiplerinin el altından piyasaya sürülmesiyle ilişkili olabileceğine dikkat çekiyor.