BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.427,58
HABER /  DÜNYA

ABD, Türk diplomatları dinliyor!

ABD-Türkiye ilişkilerinde şok! Amerikalı gazeteci öyle bir iddia ortaya attı ki, bu iddia ortalığı karıştıracak!..

Abone ol

Amerika’da ilginç komplo teorileriyle gündemde kalan gazeteci Wayne Madsen, bu kez de Birleşmiş Milletler’de İran’a yönelik yaptırımların oylanacağı kritik oturum öncesinde yaptırımlara karşı çıkan iki ülke Brezilya ve Türkiye’nin Amerikan İstihbarat Teşkilatı NSA tarafından gözetim altına alındığını iddia etti.

Madsen 2003 yılında Irak işgali için yapılan oylama öncesinde alınan kararla BM Güvenlik Konseyi üyelerinin diplomatlarının telefonlarının dinlediğini ileri sürerek, bu kez de Türk ve Brezilyalı BM diplomatlarının tüm görüşmelerinin NSA tarafından takip edildiğini belirtti.

HEDEF YAPTIRIMLAR

Madsen’a göre Türk bakanlıklar ve Türkiye’nin Moskova ile Pekin büyükelçiliği de dinleme altında. Türkiye’nin Rusya ve Çin’i veto konusunda iknaya çalıştığı iddia edildi. Ayrıca Türkiye’nin Bosna, Gabon ve Nijerya’ya da yaptırımlara olumsuz oy vermeleri için baskı yaptığı kaydedildi. Dinlemeler sonucu ortaya çıkan bu manzara sonrasında ABD’nin, Fransa ve İngiltere ile ortak olarak hazırladığı yaptırım kararı taslak metnini “İran’a sızdırır” endişesiyle Türkiye ile paylaşmadığı, Türk diplomatların da, “ABD bizden görmediğimiz bir belgeye evet oyu vermemizi istiyor” diyerek dert yandığı vurgulandı