BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.388,97
HABER /  GÜNCEL

Tüm FETÖ'cülerin kellesini Türkiye'ye vereceğiz

Dün FETÖ'nün önemli isimlerinden Abdullah Büyük'ü Türkiye'ye iade eden Bulgaristan Başbakanı Boykov Borisov, gelen eleştiriler üzerine "Gerekirse tüm FETÖ'cülerin kellesini vereceğiz' dedi.

Abone ol

Bulgaristan, sığınma talep eden FETÖ'nün kasalarından olduğu belirtilen Abdullah Büyük'ün bu talebini reddetmiş ve dün Türkiye'ye iade etmişti.

Bulgaristan'ın bu tavrı, ülke basınında eleştirilere yol açınca, Bulgaristan Başbakanı Boykov Borisov, NOVA TV'den eleştirilere cevap verdi.

ÇOK İYİ İLİŞKİLER SÜRDÜRMELİYİZ

Borisov, Abdullah Büyük'ün Türkiye'ye teslim edilmesiyle ilgili şunları söyledi: "Gerekirse hepsinin kellesini vereceğiz. Biz Türkiye'nin hükümeti ve Cumhurbaşkanıyla çok iyi ilişkiler sürdürmeliyiz.''

ABDULLAH BÜYÜK, 25 BİN KİŞİDEN BİRİ

Başbakan Borisov, "Abdullah Büyük, Türkiye'ye benzeri şekilde iade ettiğimiz 25 bin kişiden biri. Ankara ile iyi ilişkiler önemli olan. Türkiye istikrarsız ülke ilan edilip, 500 bin mülteciyi serbest bırakırsa, bu göçmenler ilk güvenli ülke olarak, bize girecek. İnsan hakları savunucularını da rahatlatmak isterim, Türkiye'de idam cezası yok." dedi.