BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Ak Parti'li belediye başkanına FETÖ gözaltısı

ERZURUM'un Aşkale ilçesinin Ak Parti'li belediye başkanı Enver Başaran da FETÖ'cü çıktı. Erzurum'da bir işadamı ve Gülen'in yeğeni de tutuklandı.

Abone ol

ERZURUM'da Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Atatürk Üniversitesi'nde de gözaltılar sürerken bir önemli isim daha yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'ye yönelik soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, Belediye Başkanı Başaran'ı, Aşkale ilçesindeki evinde yakaladı.

Gözaltına alınan Başaran, ifadesinin alınması ve işlemleri için emniyete götürüldü. 

Aynı soruşturmada, Enver Başaran'ın Aşkale'de iş adamı olan kardeşleri Ömer ve Hamza Başaran gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖZALTILAR

Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi'nde de gözaltı ve açığa almalar sürüyor. FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 16 akademisyen ve 2 idari personel açığa alındı.

Üniversitedeki idari soruşturmada toplam, 93 kişinin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

FETO'NUN SÖZDE HEYETİNİN ÜYESİ İŞADAMI

FETÖ'nun sözde Erzurum mütevelli heyetinden olduğu iddia edilen işadamı Nurullah Değer de Erzurum'da gözaltına alındı.

Örgüt adına himmet veren ya da toplayan kişilerden olduğu ileri sürülen Değer, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete getirildi.

Soruşturmada önceki gün gözaltına alınan ve kentte yabancı dil eğitimi verilen özel bir okulun sahibi olan Fetullah Gülen'in kız kardeşinin oğlu olan Abdullah Korucuk da Erzurum Adliyesi'ne sevk edildi. Korucuk'un Erzurum Cumhuriyet Savcılığındaki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.