BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,70
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL

Tuhaf bir araştırma

Bilimadamları ilk kez alkol alan insanlara diğer insanların daha çekici geldiğini kanıtladı.

Abone ol

Şaşırtıcı olan ise, bu çekiciliğin sadece karşı cins için geçerli olmaması, alkol kişinin kendi hemcinslerini de daha çekici bulmasını sağlıyor.

İngiltere’deki bilimadamları, 84 hetoroseksüel üniversite öğrencisi üzerinde bir araştırma yaptı. Öğrencileri iki gruba ayıran araştırmacılar, bir grubun limon katkılı içkilerine büyük bir bardak şarap ya da 0,75 litre biradaki alkol oranına denk votka ilave ettiler. Diğer gruba ise alkol verilmedi.

15 dakika sonra gönüllülere, iki cinsiyetten 40 üniversite öğrencisinin fotoğrafları gösterildi. Alkol alan gruptaki erkekler ve kadınlar, fotoğraflardaki insanları daha çekici buldular. Bristol Üniversitesi psikoloji bölümünden araştırmacı Marcus Munafo, çekici bulma oranının yüzde 10 oranında yükseldiğini belirtti.

Araştırmacılar ayrıca, alkol kullanan ve kullanmayan gruplardaki gönüllülere kendilerini nasıl hissettiklerini de sordu. İki grup arasında bir fark gözlenmezken Munafo, alkolün ruh haline genel olarak etki yapmadığının ortaya çıktığını söyledi.

Araştırmalarda sadece karşı cinsiyetin çekici bulunmadığını hatırlatan Munafo, insanların barlarda bulundukları sırada ise genel olarak karşı cinse kiltlendiğini söyledi. Araştırmaların bar ortamında da gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Munafo, “Burada asıl sorulması gereken soru, bir içki içilmesinden sonra bu çekici gelme sadece yüzler üzerinde mi etkili oluyor yoksa herşey üzerinde mi etkili” dedi.

Araştırmanın devamında, alkol kullanan insanların çevreyi ve hayvanları da mı daha çekici bulacağı üzerinde incelemeler yapılacak.

Ayrıca çekici bulmanın düşünülenden daha az içmeyle gerçekleştiğini belirten Munafo, ileride daha keskin sonuçlara ulaşmak istediklerini, içki içilmesinden sonra güvenli olmayan sekse ya da şiddete daha mı eğilimli olup olmayacaklarını araştıracaklarını da ekledi.

Munafo ve diğer araştırmacıların çalışmaları, Alcohol and Alcoholism gazetesinin internet sitesinde yayımlandı.