BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Tuğrul Türkeş'e ağır sözler! Kırmızı plaka...

MHP'li milletvekili Tuğrul Türkeş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümeti için kendisine sunduğu bakanlık teklifini kabul etti.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA 
Tuğrul Türkeş'in bakanlık teklifini kabul etmesi MHP'de deprem etkisi yarattı. MHP Türkeş için parti içi disiplin mekanizmasını çalıştırmaya hazırlanırken MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türkeş'in istifasını istedi.

İnternethaber'e konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ise Tuğrul Türkeş'in babası Alparslan Türkeş'in kemiklerini sızlattığını söyledi.

Karakaya'nın açıklamaları şöyle:

-"Ben doğrusu bu karara çok şaşırdım, böyle bir şey beklemiyordum. Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in kemiklerini sızlattı."

HDP İLE AYNI KABİNEDE YER ALDI

"MHP burada iki şeye karşı çıktı; birincisi şu şartlarda erken seçim Türkiye'ye yapılacak en büyük kötülüktü, bunu ifade ettik. İkincisi de seçim hükümetinde HDP ile yani PKK'nın uzantısı durumunda olan bir partiyle asla aynı kabinede yer almayacağımızı söyledik.

Ama sayın Tuğrul Türkeş bizim milletin faydasına gördüğümüz iki konuyu hiçe sayarak, gerçekten Türk dünyasının lideri Alparslan Türkeş'in kemiklerini sızlatmıştır."

DEMEK Kİ KIRMIZI PLAKAYI ÇOK İSTİYORDU

-"Demek ki kırmızı plakayı çok arzuluyordu ve bu teklifi fırsat olarak gördü ve bunu değerlendirdi. Başka türlü PKK'nın uzantısı olan bir partinin mensuplarıyla yan yana oturup görev yapmayı nasıl içine sindirecek, nasıl o babanın evladı olarak onun mirasıyla ilişkilendirecek, anlamak çok güç."