BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Akdeniz’de yeni facia! Teknede 50 ceset!

Kurtarma operasyonu yapılan teknenin iç kısmında 50 ceset bulundu.

Abone ol

Afrika’dan Avrupa’ya kaçak göçün en yoğun olduğu güzergahlardan Libya ile İtalya arasında kurtarma müdahalesinde bulunulan bir teknenin içinde 50 göçmenin cesedine rastlandı.

Avrupa Birliği (AB) Ülkelerinin Sınırlarının Yönetimi için Operasyonel İşbirliği Ajansı (FRONTEX) ve İtalyan donanması tarafından bölgede yürütülen Triton operasyonu kapsamında görev yapan “Poseidon” isimli bir İsveç gemisinin yaptığı müdahalede, 439 göçmeni kurtardığı bununla birlikte tekneden 50 kişinin de cesedinin çıkarıldığı bildirildi.

Rainews24 kanalının haberine göre, göçmenlerin teknenin motorundan çıkan zehirli duman nedeniyle öldüğü ifade edildi.

İçinde 50 cesedin bulunduğu tekne de olmak üzere İtalyan sahil güvenlik ekipleri ve Frontex kapsamında görev yapan diğer ülke gemilerinin bu sabahtan beri kurtardığı toplam göçmen sayısının bin 900’den biraz az olduğu belirtildi.

Öte yandan, geçen 15 Ağustos’ta teknenin iç kısmında havasızlıktan boğularak öldükleri anlaşılan 49 kişiye ilişkin Catania Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada ifade veren kurtarılan 312 göçmenden bazılarının, iç kısımdaki göçmenlerin hava alma imkanı sağlanması için seslerini tekne tavanına vurarak duyurmaya çalıştığını anlattıkları aktarıldı. Soruşturmada, teknede yer alan 8 kişi, insan kaçakçılığı ve birden çok kişinin ölümüne yol açmaktan suçlanıyor.