BIST 9.104
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,15
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Tuğrul Türkeş: Bu Türkiye'de ilk kez oldu

Türkiye'de ilk kez Kıbrıs kökenli bir aileden birinin Başbakan Yardımcılığı görevine geldiğini ifade eden Türkeş "Onur duyuyorum" dedi.

Abone ol

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’i kabul etti.

Kabulde Türkeş’e Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve KKTC Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu eşlik etti.

İLK YURT DIŞI ZİYARETİ KKTC'YE

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, görev aldıktan sonra Türkiye’de adet olduğu üzere ilk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yaptığını belirterek, bunun kendilerinin Kıbrıs’a ve halkın sorunlarına ne kadar önem verdiklerini ifade etmenin jesti olduğunu söyledi.

turkes.20150921162055.jpg

"ONUR DUYUYORUM"

Türkiye’de ilk kez Kıbrıs kökenli bir aileden birinin Başbakan Yardımcılığı görevine geldiğini ifade eden Türkeş, "Bugün her iki tarafı da Kıbrıslı olan buluşmalar yapmaktan onur duyuyorum" dedi.

Türkeş, iki ana akım partinin biraraya gelerek koalisyon kurmasının da KKTC’deki demokrasiye güzel bir örnek olduğunu belirterek Türkiye’de bunu yapamadıkları için erken seçime gitmek zorunda kaldıklarını hatırlattı.

KALYONCU: “UMARIM GÖREVLERİNİZ DEVAM EDER VE DAHA SIK KARŞILAŞIRIZ"

Başbakan Ömer Kalyoncu ise, Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin her zaman ilk yurt dışı ziyaretlerini KKTC’ye yaptığını belirterek, ”Umarım sizin görevleriniz devam eder ve daha sık karşılaşırız” dedi.