BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.496,26
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın üst düzey yöneticisi öldürüldü

Tunceli Ovacık’ ta yürütülen operasyonlarda terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticisi İsmail Aydemir'in öldürüldüğü belirtiliyor.

Abone ol

Yetkililerden alınan bilgiye göre; Tunceli Ovacık’ ta yürütülen operasyonlarda terör örgütü PKK’ nın sözde Dersim Eyalet Komutanı ve örgütün silahlı kanadı HPG‘nin Komuta Konsey üyesi “Baran Dersim” Kod adlı İsmail Aydemir ile 3 kişi öldürüldü.

Terör örgütünden yapılan açıklamaya göre ise Tunceli'de ölen teröristlerin Baran Dersim kod adlı İsmail Aydemir, Erdal Reşo kod adlı Abdurrahman Akçin, Botan Gevda kod adlı Sedat Aslan ve Cilo Kop kod adlı Resul Balıkçı olduğu belirtildi....


Tunceli'nin Ovacık ilçesi'nde 16 Eylül günü başlayan ve 4 gün süren operasyanlarda, terör örgütü PKK'nın Tunceli sorumlusu 'Baran Dersim' kod adlı 43 yaşındaki İsmail Aydemir'in öldürüldüğü öne sürüldü.

OPERASYON ÜÇ GÜN SÜRDÜ

Ovacık İlçesi'ne bağlı Aslıca ve Otlubahçe Köyleri arasında 16 Eylül günü başlayan ve 19 Eylül günü akşam saatlerinde sona eren operasyonlarla ilgili Tunceli Valiliği'nin açıklamasında, 30-35 PKK'lı teröristin öldürüldüğü duyurulmuştu. Terör örgütü PKK internet siteleri aracılığıyla yaptığı açıklamada, Ovacık İlçesi'ndeki operasyonlarda, terör örgütünün sözde Dersim Eyalet Komutanı ve örgütün silahlı kanadı olan HPG'nin komuta konseyi üyesi de olan 'Baran Dersim' kod adlı İsmail Aydemir ile birlikte, 'Erdal' kod adlı Abdurrahman Akçin, 'Cilo' kod adlı Resul Balıkçı ve 'Botan' kod adlı Sedat Arslan olmak üzere 4 PKK'lının öldürüldüğünü duyurdu.

24 YILDIR ÖRGÜTTE

PKK'nın silahlı kanadı HPG komuta konseyi üyesi ve örgütün sözde Dersim Eyalet Komutanlığı olarak adlandırdığı bölgenin sorumlusu olan Baran Dersim kod adlı İsmail Aydemir, yaklaşık 24 yıldır PKK içinde silahlı faaliyet yürütüyordu. Tunceli'nin Nazımiye İlçesi doğumlu olan Aydemir'in son yıllarda öldürülen en üs düzey örgüt sorumlusu olduğu kaydedildi.


GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Dağlıca’da icra edilen Hava Harekatı sonucunda, Bölücü Terör Örgütünün mühimmat ve akaryakıt deposu olduğu belirlenen hedefler imha edildiğini, beş teröristin de etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hakkari Dağlıca’da icra edilen Hava Harekatı sonucunda, Bölücü Terör Örgütünün mühimmat ve akaryakıt deposu olduğu belirlenen hedefler imha edildiği belirtilerek beş teröristin de etkisiz hale getirildiği bildirildi.

KARS'TA TESİSLERİ YAKAN PKK'LILAR ÖLDÜRÜLDÜ

Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı’nın Kağızman-Karakurt karayolunda düzenlediği ’Gökçe-7’ adı verilen operasyonda PKK’lı 2 teröristin öldürüldüğü, teröristlerle işbirliği içerisinde oldukları belirlenen 3 kişinin de yakalandığı bildirildi. 20 Eylül 2015 Pazar günü saat 05.30’da gerçekleşen operasyonda çeşitli silah ve mühimmat ile yaşam malzemesinin de ele geçirildiği kaydedildi.

Valilik açıklamasında, öldürülen teröristlerin 30 Temmuz 2015 tarihinde Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Soğanlı tren istasyonu mevkisinde tren yoluna el yapımı bombalı saldırı ve 1 TCDD işçisinin şehit edilmesi eylemi ile 13 Eylül 2015 tarihinde Sarıkamış Bayraktepe’deki kayak tesisinin yakılması olayını gerçekleştirdiği grubun üyeleri olduğu belirtildi.

BİTLİS'TE 1 TERÖRİST ETKESİZ HALE GETİRİLDİ

Bitlis’te bir kamyoneti gasp etmeye çalışan Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist güvenlik kuvvetlerince yapılan müdahale sonucunda etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

VATANDAŞLAR İHBAR ETTİ

Şırnak’ta vatandaşların ihbarı üzerine Bölücü Terör Örgütü mensubu iki teröristin ele geçirildiği açıklandı.

2 TERÖRİST TESLİM OLDU

Suriye’de faaliyet gösterirken Bölücü Terör Örgütünden kaçan iki terörist Şanlıurfa ve Mardin’de güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi.
Şanlıurfa Akçakale’de ise sınırı yasa dışı yollardan geçmeye çalışırken yakalanan motosikletli bir şahsın, dokuz adet G-1 piyade tüfeği, 67 adet şarjör, bir adet av tüfeği ile birlikte ele geçirildiği bildirildi.
Tunceli’de icra edilen operasyonda, yaralı olarak kaçan bir teröriste ait bir Kaleşnikof piyade tüfeği ve yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi.
Van ve Siirt’te iki baz istasyonu Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce El Yapımı Patlayıcı ile kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.