BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Açlık grevine girenler Bayburt'a mı sürüldü?

Yozgat'ta, mültecilere yönelik kurulan uydu kentte kötü muamaleye tepki gösterip açlık grevine giren 28 kişinin Baybur'ta sürüldüğü öne sürüldü.

Abone ol

Yozgat'ta, mültecilere yönelik kurulan uydu kentte kalan kadın ve çocukların, personelin kötü davranışları ve bayat yemek servisine isyan ederek, açlık grevine gittikleri, 'isyanın öncüsü' olduğu düşünülen 28 kişinin Bayburt'a gönderilmek istendikleri iddia edildi.

Afgan Mültecilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zakira Hikmet’in verdiği bilgiye göre, sığınmacı ve mülteci kadınların çocuklarıyla birlikte kaldığı Yozgat’taki uydu kentte, iddiaya göre, bir süredir personelin olumsuz davranışlarından şikayet edilmekteydi. En son, 6 Eylül’de bayat yemek verildiği ve çocukların zehirlendiği iddiasıyla kadınlar açlık grevine gitti. İki günlük grevin sonunda mülteciler, yetkililerle görüşerek, koşulların düzeltilmesini istedi. Ancak iddiaya göre yetkililer, kadınlara, “Size koca bulamadık diye mi böyle yapıyorsunuz!” diye yanıt verdi. Ardından eylemin başını çektiği düşünülen, kadın ve çocuklardan oluşan 28 kişinin, uydu kentin bulunmadığı Bayburt’a gönderilmesi kararlaştırıldı. Kadınlara cuma gününe kadar tebligatın imzalanması, aksi halde sınırdışı edilecekleri “uyarısında” bulunuldu. Bir kısmı Bayburt’a gitmeye hazırlanırken, beş kadın da bugün Ankara’daki Birleşmiş Milletler Temsilciliği önüne giderek, yardım talep edecek.